Hyundai Tucson става хибрид

0606
2018

Hyundai представи фейслифта на Tucson. От лятото на 2018 обновеният SUV ще бъде при дилърите на основните пазари в Западна Европа, Нови са фаровете (изцяло-LED, с нов светлинен подпис), стоповете, предната и задната броня са променени, а основен акцент в предницата е т.нар. „каскадна” радиаторна решетка. Нови са и джантите.

Освен това с фейслифта от Hyundai предлагат и нова техника. Така за в бъдеще ще се разчита на нов 1,6-литров 4-цилиндров дизелов двигател с две степени на мощността (115 к.с. или 133 к.с.). Познатият ни 2-литров дизелов мотор (186 к.с.) ще може да бъде комбиниран с нова 8-степенна автоматична трансмисия. Бензиновите агрегати ще бъдат два – 1,6-литров без турбо (132 к.с.) и с турбо (177 к.с.). Големият дизел ще бъде интегриран в хибридна система с 48-волтова технология, литиево-йонни батерии и стартер-генератор. Благодарение на иновативната технология разходът ще бъде свален с около 7%. На по-късен етап ще има и хибрид с 1,6-литровия дизел.

Отвътре промените при фейслифта на Tucson личат най-много: арматурното табло с уредите е изцяло новооформено и със свободно разположения монитор прави много по-модерно впечатление, а най-важната новост е 9-инчовият тъчскрийн в централната конзола. В сравнение с предшественика, екранът вече е качен върху таблото и е с по-голям диагонал. Пазарният старт на фейслифта на Tucson е планиран за лятото на 2018 г. Засега от Hyundai не дават информация относно цените.

От Hyundai увеличават броя на асистиращите системи. Наред със системата срещу сблъсък, следенето на умората и интелигентното предупреждение за ограниченията на скоростта, Tucson получава и темпомат с радар за поддръжка на дистанцията до автомобила отпред. Благодарение на Apple CarPlay и Android Auto смартфонът ще може да бъде свързван идеално с инфотейнмънт системата. Tucson ще предлага и с опция за безжично зареждане.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин