Hyundai Tucson на старо: Мистър Безгрижен

0402
2020

ДВА ПЪТИ НА ПРОДЪЛЖИТЕЛЕН ТЕСТ, ДВА ПЪТИ ВЪРХОВИ ОЦЕНКИ ЗА TUCSON

В продължителния тест на AUTO BILD един Tucson 1.6 CRDi с механична скоростна кутия, предно задвижване и 136 к.с. заслужи върховата оценка отличен 6. Колегите от AUTO BILD ALLRAD тестваха в продължение на 100 000 километра върховата версия с двойно задвижване, автоматична трансмисия и 185 к.с. (като обсъждания тук употребяван автомобил). Забележките им бяха за дреболии: повишено износване на спирачките и гумите, изхабени стелки, слаби дълги светлини и понякога придърпване на автоматичната трансмисия. Но нали гаранцията е 5 години…

Извод

Tucson е солиден и много препоръчителен употребяван автомобил. Относително високите нива на цените се дължат не само на доброто качество, но и на много дългата гаранция.

Снабдяване с резервни части

Hyundai обещава доставка за 24 часа. Но понякога се налага клиентите да чакат по-дълго.

Електроника

Много оборудване, много възможности за проблеми. При тестовия автомобил не работеше подгряването на волана. Проблемът може да е в кабела или в реотаните. Ремонтът струва между 600 и 800 лева.

Не е рустикален автомобил

Двойното задвижване помага при движение извън пътя, но нестабилните елементи по каросерията не са пригодени за това.

Чиптунинг

Да, бяхме изненадани: RaceChip Box в един Tucson! В случая много разточителен вариант с допълнителни 52 к.с. и 105 Нм. Гаранция? Отпаднала е!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин