Hyundai Santa Fe №4: по-добър от бавачка

1910
2018

Като Kona на квадрат – така изглежда новата генерация на Santa Fe, най-големият SUV на Hyundai, който вече притежава нетрадиционната „двуетажна“ предница. С нея корейците не се притесняват да разчупят стереотипите. По-важните промени при колоса обаче са под ламарините – и най-вече: при асистиращите системи. Две от тях бдят над децата по-зорко и от най-грижовните родители. Функцията за безопасно излизане автоматично ще заключи вратите, ако пътник отзад (вероятно – малчуган), реши да хукне навън, щом спрете, а в същия момент покрай вас минава друг автомобил.

Модерната инфоразвлекателна система разполага с 8-инчов тъчскрийн, разположен високо върху таблото

Друг кошмар може да предотврати системата за предупреждение за пътниците от втори ред седалки: асистентът следи за движение и напомня на водача за наличието на пасажери отзад с предупреждение на таблото. Ако системата открие движение, след като шофьорът напусне автомобила и го заключи, се включва предупредителен звуков сигнал. Така няма опасност да забравите бебе или куче в купето при опасно високите летни температури.

В режим Sport 4х4-системата прехвърля повече въртящ момент към задните колела

Големият SUV предлага и по-добре познатите активна система за поддържане на лентата, адаптивен темпомат с функция Stop&Go, асистент за избягване на сблъсък, предупреждение за трафика зад автомобила… и въобще цяла армада от асистенти, които внимателно следят пътната обстановка и могат да предотвратят инцидент в моментите, когато водачът се разсее.

Благодарение на увеличеното междуосие Santa Fe ще бъде вашият идеален спътник дори ако се наложи да возите 2-метрови баскетболисти отзад – защото (по данни на Hyundai) предлага най-щедрото пространство на втория ред. А ако си харесате нов гардероб, няма да имате проблем да го натоварите – след като удобно сгънете седалките с натискане на бутон. Това обаче далеч не е единственото нещо, което доказва, че Santa Fe има право на етикета „премиум“: 7-инчовият екран на арматурното табло, електрическият заден капак, фината изработка, висококачествената кожа, системата за управлението на седалката за водача, Head-up дисплеят, режимите на шофиране… с всичко това високият SUV демонстрира висока класа.

Новото поколение на Santa Fe може да бъде поръчано с 8-степенен автоматик

При старта на продажбите Santa Fe ще бъде предлаган с два двигателя: 2,4-литров атмосферен бензинов (185 к.с.), както и един дизелов – 2,2 CRDi (200 к.с.). Съвсем очаквано, ние препоръчваме последния – с него машината не само дава повече увереност при изпреварвания, но и гарантира безгрижно теглене на ремарке – с тегло до 2,5 тона. При това средният разход (по заводски данни) е едва около 6 л/100 км. клиентите ще могат да се насладят на новоразработената 8-степенна автоматична трансмисия. Интелигентната система на двойното задвижване HTRAC преразпределя предаването на въртящ момент между предната и задната ос в общо пет програми: от „чисто“ предно в Eco-режим през 20% на задната ос (комфортна настройка) до максимално 50% назад в Sport.

Различните възможности за конфигурация на седалките позволяват превоз на всякакви товари максималнo удобно

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин