Hyundai Racing Trophy отново на рали в Румъния

3003
2017

Новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R ще направи своя дебют в състезателна среда

Hyundai Racing Trophy стартира третия си сезон на рали Брашов, Румъния, което ще се проведе от 31 март до 1 април. Това е второто участие на едномарковия шампионат на състезание в северната ни съседка. В надпреварата ще се включат екипажите, които бяха представени и на официалното откриване миналата седмица – Симеон Симеонов / Йордан Йорданов, Мартин Коев / Димо Бозуков, Денис Станчовски / Васил Георгиев, Виктория Гъркова /Велислава Павлова.

Отборът на Hyundai Racing Trophy проведе сериозни тестове с новата еволюция на Hyundai i20 Coupe R миналия уикенд. Всички екипажи, заедно с треньора Петър Гьошев и проджект мениджъра Георги Гвоздейков, направиха финални настройки на колите на пистата на Motorsport Academy.

Пилотите споделиха, че са очаровани от поведението на автомобила. Участвалите в сезон 2016 година са категорични, че новата еволюция на Hyundai I20 Coupe R е осезаемо по-добра. По думите им тя е по-пъргава, държи се много по-добре в завоите, влиза и излиза от тях с по-голяма скорост, по-стабилна е. Една от причините за всичко това са новите професионални гуми Hankook Competition. Друго предимство на колата е правозъбата скоростна кутия. Тя тази година ще се използва и при спирането, защото не е необходимо да се изравняват оборотите на двигателя, за да се превключват предавките, обясниха от отбора. Новите млади пилоти, които за първи път ще се състезават, пък нямат търпение да карат подобрената машина в реална състезателна среда.

Рали Брашов ще се състои от 7 състезателни етапа, като вторият ще се проведе на обособено и затворено трасе в самия град, а последният ще бъде power stage, т.е. за първите трима финиширали ще се дават допълнителни точки в класирането. Екипажите ще трябва да изминат 100 състезателни километра за два дни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин