Hyundai Racing Trophy награди официално победителите в едномарковия шампионат за 2016-а

На церемонията бяха наградени и Източноевропейските шампиони по офроуд от Hyundai Off-road Racing Team

1512
2016

Единственият едномарков шампионат в България, Hyundai Racing Trophy, награди своите победители от сезон 2016. Купи за първо място получиха Григор Григоров/Даниел Миленков, за второ място – Христо Геров/Йордан Йорданов, а на трето място бяха наградени Симеон Симеонов и Димитър Спасов. Церемонията по награждаването уважиха много официални гости, сред които Валентин Заяков – съветник на министъра на младежта и спорта, Анатоли Илиев – общински съветник, член на Комисия за децата, младежта, спорта и туризма и организационен секретар на фондация „София – Европейска столица на спорта”, професор Тодор Танев – съветник на Премиера и ексминистър на Образованието и науката, проф. д-р Йордан Пенев от Академията на МВР, Илия Чубриков – доайен на българския автомобилен спорт и Владимир Илиев – председател на управителния съвет на БФАС.

На официалното събитие бяха наградени и източноевропейските шампиони по офроуд – Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai Off-road Racing Team. Те получиха своите купи от Стефан Митов – Национален директор „Продажби” на Индустриал Комерс. Екипажът показа умения в 4 тежки състезания, като пребори над 50 пилоти от Италия, Франция, Гърция, Румъния, Израел и България. Техният Hyundai Santa Fe T1 доказа своята издръжливост след изминати над 2000 състезателни километра при всякакви условия и тежки маршрути. Цветомир Иванчев и Ивайло Николов показаха майсторство на най-високо ниво и заслужено станаха източноевропейски шампиони.

Преди церемониалното награждаване се проведе първото телевизионно обзорно студио в шоурума на Индустриал Комерс с водеща Йоана Гочева. В него гости бяха Стефан Митов – Национален директор „Продажби”, Георги Гвоздейков – проджект мениджър на Hyundai Racing Trophy, Петър Гьошев – треньор на пилотите в шампионата, победителите в едномарковата надпревара – Григор Григоров, Христо Геров и Симеон Симеонов, както и мениджърът на Hyundai Off-road Racing Team – Тодор Христов. В обзорното студио екипът на Hyundai Racing Trophy коментира по-подробно изминалата състезателна година, похвали още веднъж екипажите за техните постижения и заяви сериозните си планове за разрастване на спортната платформа до Балкански шампионат с 3 състезания в чужбина и 3 в България през 2017 година.

Зрителите на обзорното студио имаха възможност да видят и професионално направено видео с коментари на Григоров, Геров, Симеонов и техния треньор – Петър Гьошев, в което пилотите показаха наученото през двете години на обучения и състезания в едномарковия шампионат. Те коментираха свои подбрани кадри от рали сезона на 2016 година, като доказаха, че са технически подготвени и могат да обсъдят професионално своите преминавания по отсечките. Така пилотите на Hyundai Racing Trophy успяха да предадат научената от тях теория и на многобройните зрители на обзорното студио и да разкрият комплексната техника, която стои зад всеки преминат завой с техните Hyundai i20 Coupe R1.

На самото награждаване на екипажите от едномарковия шампионат имаше поздравителни слова от официалните гости на събитието. „За мен е привилегия и удоволствие да ви приветствам от името на министъра на младежта и спорта – Красен Кралев, за това чудесно представяне на Hyundai Racing Trophy и за всички екипажи, които са участвали и побеждавали на терените в България. Такъв млад проект печели толкова много престиж при толкова състезания и се развива с още по-големи и успешни темпове. Благодарение на шампионата, тези млади хора се развиват и имат възможност да достигнат до нивото на легендата на българския автомобилен спорт – Илия Чубриков, който е тук сред нас. Министърът на младежта и спорта и всички ние ще се постараем Hyundai Racing Trophy да пребъде и за в бъдеще.”, коментира Валентин Заяков – съветник на министъра на младежта и спорта.

Председателят на БФАС Владимир Илиев връчи специален плакет на Индустриал Комерс за „Фирма, направила най-сериозни инвестиции в областта на автомобилния спорт през 2016 година“. Това затвърждава Hyundai Racing Trophy като успешен и проспериращ проект, който развива рали дисциплината в страната и е правилният път за обучаващите се пилоти към европейската и световна сцена. С разрастването си в Балкански шампионат и очакваните нови подобрения по автомобилите, Hyundai Racing Trophy отново вдига летвата за следващия състезателен сезон през 2017 година.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин