/ Hyundai Racing Trophy атакува рали „Трансилвания“

Hyundai Racing Trophy атакува рали „Трансилвания“

Екипът на Моторспорт Академия се отправи към Клуж-Напока в Румъния, където вчера стартира рали Трансилвания. Ралито е кръг от новосформирания европейски шампионат ТЕR и второто състезание от календара на Hyundai Racing Trophy. Общата дължина на състезанието е 541,74 км от които 158,02 км са разделени в 14 специални етапа. В четвъртък 3 май от 20:00 на Клуж Арена ще бъде даден церемониалният старт на ралито, където внушаващата бройка от 104 екипажа преминаха под арката на рали Трансилвания. Същинската част е предвидена за петък 4 май, когато в 16:43 часа е стартът на първия специален етап с дължина 21,30 км. Денят ще завърши на фарове, което ще бъде изключителна атракция за публиката с преминаването на последния етап в 21:23 часа с дължина 7,15 км. В съботния ден на екипажите предстои да изминат останалите 9 скоростни отсечки, за да приключат с последния 10-ти суперспециален скоростен етап Клуж Арена с дължина 2,60 км, след които е финалът на ралито, предвиден за 19:00 ч.

Пет екипажа от пет националности  ще се борят в оспорвана битка за победата в едномарковия рали шампионат Hyundai Racing Trophy, организиран от Моторспорт Академия. Временното класиране за шампионата оглавява шведският тандем – Адем Вестлунд / Джим Хейрпе с актив от 30 т. На временната втора позиция след рали Брашов са Грузинците – Александър Ломадзе / Мевлуди Меладзе с 21 т. Българският екипаж и основен претендент за спечелване на титлата в Hyundai Racing Trophy – Денис Станчовски / Младен Карчев имат 19 т., което обещава още в Трансилвания интересно състезание през уикенда. Четвъртото място с 2 т. е заето от италианския млад пилот Клаудио Бакела с ко-пилот неговата майка Масина Палита, която е с огромен опит на дясната седалка и изключителен професионалист в професията при навигаторите. Полският екипаж Себастиан Тетер / Божидар Гризвиевски са на пета последна позиция, имайки малшанса да приключат рали Брашов с излизане от пътя и повреда във водния радиатор на автомобила си.

Предстои ново начало за участниците в Hyundai Racing Trophy, след като се бориха с трудните условия на зимна обстановка – сняг, лед, труден избор на гуми и температури доста под нулата в края на месец март в рали Брашов. Определено в началото на май прогнозата за времето е изключително приятна и сме сигурни, че пилотите ще ни поднесат едно интересно състезание, което също ще бъде непредсказуемо до последния етап.

През този сезон двукратния шампион на Hyundai Racing Trophy Григор Григоров, ще бъде обслужван от екипа на Моторспорт Академия. Григор е с ко-пилот Йордан Йорданов, който също е възпитаник на академията и шампион за 2018 в шампионата, като навигатор на Симеон Симеонов. Григоров / Йорданов ще участват в ТЕР първенството и ще се борят за спечелването на титлата в R2.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин