Hyundai off-road racing team – шампион на България по офроуд

Отборът спечели престижната титла, развивайки рекордните 160 км/ч максимална скорост на състезанието в Русе


30
окт.
2017

Цветомир Иванчев и Ивайло Николов от Hyundai off-road racing team извоюваха шампионската титла при джиповете в Националния офроуд шампионат Крос Кънтри на България за 2017 година. Техният Hyundai Santa Fe T1 ги изведе на първото място в генералното годишно класиране в класа им, като победи по издръжливост всички останали конкуренти.

Съботният и най-дълъг етап се оказа най-коварен в цялото състезание. Проблеми в пътната книга забавиха времената на всички тандеми и причиниха обърквания в навигацията. 260-километровият ден бе истинско предизвикателство за всички участници и машини. „Много тежко рали. Всичко е кално, хлъзгаво и цял ден вали. Имаше инцидент на трасето с друг джип, за щастие лек и без сериозни поражения. Настигнахме наши конкуренти, които се бяха обърнали по таван и решихме да постъпим спортсменски и да им помогнем. Изгубихме 20 минути преди да продължим, но поне върнахме тяхната кола в състезанието”, коментира Ивайло Николов.

В неделя, метеорологичните условия бяха по-благоприятни за състезателите, но разкаляните и хлъзгави участъци преобладаваха по трасето. Въпреки това, дуото с Hyundai Santa Fe T1 успя да поддържа 70 км/ч средна скорост и да развие рекордните 160 км/ч максимална, което е истинско постижение за такова тежко рали. „Много сме доволни от представянето си на това рали. Въпреки че днес финиширахме втори, успяхме да се преборим за нужните точки, за да станем национални шампиони по офроуд за годината. Джипът ни нямаше никакви технически проблеми и издържа на тежкото състезание, като постигнахме изключителни резултати с него”, сподели Цветомир Иванчев.

Освен златото в Националния офроуд шампионат на България, момчетата от Hyundai off-road racing team извоюваха и достатъчно точки, за да станат вицешампиони в престижния Източноевропейски офроуд шампионат за 2017 година.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >