Hyundai Off-Road Racing Team атакува втори кръг на Източноевропейския шампионат

Третите в класирането при автомобилите, Иванчев/Николов със Santa Fe T1, ще се борят за призово място на ралито във Флорина с още шест български екипажа

0206
2016

След извоюваното трето място в първи кръг от шампионата в Букурещ, българският екипаж Цветомир Иванчев/Ивайло Николов е амбициран отново да покаже високи резултати със своя Hyundai Santa Fe T1 на офроуд ралито от 2 до 5 юни във Флорина, Гърция. Редом с тях на стартовата линия ще се наредят още шест родни екипажа. Три дни и 800 километра при силна конкуренция от Италия, Израел, Франция, Сърбия и Гърция ще направят състезанието атрактивно и много оспорвано. Според организаторите на офроуд ралито, средната скорост е над 70 км/ч, денивелацията на трасетата е от 600 до 2000 метра надморска височина, като всички етапи са отцепени и затворени за движение.

В предишния кръг от Източноевропейския шампионат в Букурещ, екипажът Иванчев/Николов с Hyundai Santa Fe T1 успешно премина 500 км маратонски формат и доказа издръжливост както на тандема, така и на автомобила. Българите извоюваха трето място в класирането при автомобилите и заявиха, че в това състезание ще се борят отново за челно място.  Тандемът Гочев/Христов при UTV машините също ще защитава отличното си представяне от 2015-та. В борбата се включва и шампионът на България за 2014-та при автомобилите – Руси Русев, Дончо Цанев с прототип бъги, Константин Чолаков с новия си прототип и Валентин Гергов/Красимир Колев с UTV.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин