Hyundai N-Thusiast Parts: M Performance по корейски


22
ян.
2021

С i30 N Hyundai уцели в десетката. От дебюта си през 2017 г. компактният спортист си спечели голям брой фенове. За да ги зарадва още повече, Hyundai предлага огромен брой Performance-части за допълнителен тунинг под името N-Thusiast Parts. В програмата влизат от пружини и стабилизиращи щанги и спортни седалки до ролбар. Повечето части стават както за хечбека с пет врати, така и за версията Fastback, някои дори за фейслифта. Също така е напълно възможно програмата N-Thusiast да бъде разширена, за да предлага компоненти за новите i20 N, Kona N и Tucson N.

Всички компоненти за екстериорен тунинг на N-Thusiast са изработени от карбон и увеличават аеродинамичното притискане.

Карбон за каросерията отвън

Аеродинамичният комплект с добавки, изработени от карбон, осигурява по-голямо аеродинамично притискане. Струващият 5600 лева кит включва преден спойлер, Flics за предната престилка и спойлер на покрива. Частите също се предлагат и поотделно и стават само за модела преди фейслифта. Що се отнася до визията, има и различни стикери, LED-проекции на вратите и лога в различни цветове.

Всяка от спортните седалки Recaro тежи около 13 кг и струва по 3000 лева.
Пружините са продукт на Eibach и свалят каросерията на i30 N с около 15 мм.

В заводската тунинг програма на Hyundai не влизат предложения за силов тунинг – под капака се предлага единствено „отворен“ спортен филтър, с който не е обявено повишение на мощността, но поне звукът при засмукване на въздух е много приятен за ухото. По отношение на интериора клиентите могат да монтират ролкейдж (1600 лв.) на мястото на задната седалка, както и кожени седалки Recaro тип „корито“ – всяка на цена 3000 лв.

За разлика от други спортни въздушни филтри, този на N трябва да бъде само „продухван“ вместо да бъде чистен с масло.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин