Hyundai Motor Group се присъедини към IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции


5
ное.
2020

Hyundai Motor Groupстана стратегически партньор и акционер в IONITY, най-голямата в Европа мрежа от бързозарядни станции. Като част от съвместното дружество компанията ще стимулира разширяването на мрежата от зарядни станции по европейските магистрали, насърчавайки бъдещето развитие на мобилността с нулеви емисии. 

Мрежата IONITY отговаря на европейския CCS (Combined Charging System) стандарт за зареждане. Тъй като мрежата използва 100% възобновяема енергия, благодарение на IONITY, водачите на електрически превозни средства ще пътуват с нулево ниво на вредни емисии. Това е важна стъпка към успешното развитие на електрическата мобилност в Европа. 

„За KIA и Hyundai продуктът и клиентското задоволство са тясно свързани с удобството и реалните предимства. Инвестирайки в IONITY, ние се превръщаме в една от най-всеобхватните бързозарядни мрежи в Европа,” заяви Thomas Schemera, Изпълнителен вицепрезидент и управител продуктово планиране, Hyundai Motor Group. „Наш ангажимент е да предоставим цялостни решения на бъдещите потребители за да улесним и ускорим прехода към електрическата мобилност.”  

„Приветстваме партньорството ни с KIA и Hyundai, които притежават изключителен опит в сферата на електрическата мобилност,” каза Michael Hajesch, CEO на IONITY. „От днес нататък съвместно ще работим върху по-голяма информираност относно електрическата мобилност, както и популяризирането на иновации в тази област за да превърнем пътуването с електрически превозни средства в масово и все по-достъпно.”

Компанията IONITY изгражда и управлява мрежа от магистрални зареждащи станции в Европа, използвайки иновативни технологии с капацитет до 350 kW. По този начин водачите на настоящи и бъдещи поколения електрически превозни средства ползват предимството от максимална скорост на зареждане на техните автомобили по време на далечни пътувания. Всяка зарядна станция IONITY предлага възможност за зареждане на до 4 точки за заряд. Като ангажимент за устойчивост, всички зарядни устройства IONITY доставят 100% възобновяема енергия за беземисионно и въглеродно неутрално шофиране. IONITY е основана през 2017г. и e cъвмecтнo дpyжecтвo, в ĸoeтo yчacтвaт BMW Group, Mercedes Benz AG, Ford Motor Company, Hyundai Motor Group и Volkswagen Group с Audi и Porsche. Повече от 75 служители на IONITY работят за развитието на електрическата мобилност. Седалището на компанията е в Мюнхен с допълнителни офиси в Осло, Норвегия. IONITY е регистрирана като международна търговска марка.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >