Тунинг » Hyundai i30 N Fastback на Carlsson

Hyundai i30 N Fastback на Carlsson

1112
2019

Carlsson ще тунингова от 2020 г. и Hyundai! Под лейбъла „Peninsula“ германските тунинг-специалисти предлагат и части за корейската марка. Стартът е с i30 N Fastback!

Carlsson  са известни с тунинга си на Mercedes – от февруари 2020 те ще се занимават под лейбъла „Carlsson Peninsula“ и за Hyundai! Името „Peninsula“ е заради корейския полуостров. Това, че германските тунинг-специалисти започват да работят с марката Hyundai, е логична стъпка: Carlsson е собственост на корейски концерн от 2016 г.

Пакетът за външността се вписва в серийното оборудване

Първият проект на Carlsson Peninsula е Hyundai i30 N Fastback. Първоначално Carlsson предлага за компактния спортист джанти, окачване, тунинг на софтуера, ауспухова уредба и цялостен бодикит. Последният включва преден сплитер от три части, допълнителни елементи за страничните прагове, състояща се от девет части задна броня и спойлер за покрива. Аксесоарите използват оригиналните места за закрепване и се интегрират в серийните части, като по този начин същите не трябва да се модифицират. Спойлерът на покрива се залепва. Цветът на бодикита се избира произволно..

Разходите за бодикита са в рамките на приличното

Посредством модифициране на софтуера, мощността на Fastback се увеличава от серийните 250 на 330 к.с. На по-късен етап ще се предлагат и по-мощни версии. По отношение на джантите: i30 N Fastback е качен на 19-цолови магнезиеви джанти, които са особено леки – по 8,2 кг всяка. За по-добро пътно поведение хората от Carlsson предлагат настроено от тях окачване с регулиращи се пружини на KW. Засега от Carlsson не обявяват цени – от тунинг-фирмата обещават, че бодикитът ще струва около 10 процента от стойността на автомобила.  Carlsson не изключват също и вероятността, в бъдеще да тунинговат модели на Kia.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ