Hyundai i30 N: спортната атака на корейците

През 2017 г. Hyundai ще пусне първия си модел от спортното поделение N-Brand - i30 N. Запознайте се с официалната информация за корейския опонент на GTI!

0706
2016

В момента тест-пилотите на Hyundai имат доста работа на „Нюрбургринг” – там те изпробват не само прототипа на новия i30, който вероятно ще дебютира до края на 2016 г., но и концептуалната спортна версия с наименование i30 N. Компактният „снаряд” трябва да конкурира Golf GTI.

По-добри спирачки, усилена каросерия, блокаж на диференциала

i30 N ще използва 2-литров турбобензинов агрегат. От Hyundai не дават данни за мощността, но AUTO BILD oчаква от четирите цилиндъра да бъдат “изстискани” поне 250 к.с. Особено внимание екипът около някогашния шеф на BMW M GmbH Алберт Биерман отделя на окачването. При разработката първо се гледа представянето на пистата, а чак след това – пригодността за всекидневно шофиране. Каросерията на прототипа е усилена в центъра и в областта около предната ос. Дисковете на изпитателната кола са „набраздени” – серийната версия ще бъде с по-добри спирачки. За максимална стабилност ще се грижат адаптивни амортисьори. Все още не е ясно дали в базовата си модификация i30 N ще бъде оборудван с електронен блокаж на диференциала или това ще бъде опция. Ще разберем чак през 2017 г., когато i30 N дебютира върху платформата на следващия i30.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин