Hyundai i20 N е шампион на Седмицата на скоростта на Top Gear

0111
2021

Hyundai i20 N беше обявен за шампион на Седмицата на скоростта на Top Gear за 2021 г., след като демонстрира най-доброто представяне от група от 26 спортни модела. Седмицата на скоростта се проведе в продължение на няколко дни на тестовата писта на Top Gear Dunsfold.

Претендентите за отличието бяха модели от някои от най-известните спортни марки в света. Състезанието включваше леки двуместни спортни автомобили, хибридни модели с мощност 1000 конски сили и напълно електрически спортни купета. След предварителните оценки, петте модела, които бяха счетени за най-забавни за шофиране, се състезаваха по пътищата на Националния парк Ексмур във Великобритания.

В крайна сметка оценителите, сред които експертният редакционен екип на Top Gear, британският автомобилен журналист Крис Харис и героят на Top Gear Стиг, коронясаха i20 N като шампион. Въпреки че хотхечът беше най-достъпният претендент на Speed Week 2021, i20 N се открояваше благодарение на вълнуващото си управление, съчетано с енергичен двигател, стегнато окачване, ежедневен комфорт и страхотен звук. „Всяка година събираме най-нелепата колекция от бързи автомобили, пуснати на пазара през последните 12 месеца. Наричаме го Седмица на скоростта“ каза Джак Рикс, редактор на списание Top Gear. „Седмицата на скоростта винаги е пълна с изненади. Това, което не очаквахме, беше най-достъпната кола тук, която да направи такова впечатление за напълно заслужена победа. Цялостният пакет на най-малкия представител на Hyundai N го откроява не само от моделите в класа, а от всички върхови модели в конкурса.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин