/ Hyundai Elantra (Avante) показа фейслифта в Корея

Hyundai Elantra (Avante) показа фейслифта в Корея

Жалко, че седанът няма да стигне до Европа

Hyundai разкриха допълнителни детайли относно преработената Elantra. Технически погледнато се касае за „Avante“ – това е името на дългия 4,67 метра седан в Южна Корея. Очаква се глобалният модел да получи в рамките на годината същите ъпдейти. Днес корейската версия се предлага с редица актуализации.

Elantra… Този седан се продаваше и в Европа. Като „Lantra“ моделът бе сред първите, които стигнаха до Европа през 90-те години. Заради възражения от страна на Lotus „Elantra“ стана „Lantra“ – за да има по-голямо разграничение от Elan. Междувременно подобни седани въобще на са на мода в Европа, докато в Щатите например актуалната  Elantra е доста популярна.  

Актуализираният Avante притежава интегрирана камера за движението, закрепена горе на предното стъкло и изпраща заснетите кадри или на монитора на инфотейнмънт системата, или директно на смартфона. Сега мобилното устройство с операционан система iOS или Android може да служи като дигитален ключ за автомобила.

На корейския пазар Avante/Elantra се предлага с 1,6-литров атмосферен двигател, който разполага със 121 к.с. и 154 Нм максимален въртящ момент. Алтернативно корейските клиенти могат да получат и 1.6 LPi, който работи с пропан-бутан. Новооформените вентилационни отвори в бронята имат за цел да подобрят минимално ефективността.

Предполага се, че Elantra N ще получи подобни актуализации или в края на тази година, или през 2024 г. Hyundai вече обявиха, че със следващото поколение ще има и пърформънс версия с двигател с вътрешно горене.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин