Hyundai Creta изглежда като малък Tucson

2311
2021

В Индонезия Hyundai предлага Creta – SUV, който изглежда като изпран на висока температура Tucson. Creta обаче е с различно вътрешно пространство

Човек би могъл да си помисли, че Hyundai са смалили Tucson – в действителност този малък SUV се казва Creta, и е предлаган от корейците в Русия, Бразилия и Индонезия. Той е базиран на i20. Сега Creta получи фейслифт с дизайна на решетката и фаровете на своя по-голям брат Tucson. Останалата част от предницата обаче е различна; долният вентилационен отвор е по-малък, а самата решетка и дневните светлини са рамкирани от сребрист елемент.

Интериорът на Hyundai Creta не е от Tucson

Задните светлини и фаровете са разделени на две. Необичайното оформление на светлините на Creta е от още от предшественика. С размерите си от 4315 мм дължина, 1790 мм широчина и 1630 мм височина моделът е от порядъка на Kona.

Creta обаче не е оборудвана с редуцирания и изчистен интериор на Tucson. Малкият SUV е оборудван с 10,25-инчов дигитален кокпит. 8-инчовият монитор на инфотейнмънт сстемата е интегриран също както и при Tucson в арматурното табло. Отляво и отдясно на него в Creta има бутони. Можете да свържете безжично смартфона си чрез Apple CarPlay или Android Auto. Блокът за управление на климатичната инсталация се намира един етаж по-надолу.  Индикацията е дигитална, а управлението – аналогово. Цялото това нещо изглежда не чак толкова луксозно, колкото в Tucson, но на снимките прави впечатление на висококачествено. В списъка с доплащащи се екстри са плъзгащ се покрив, аудиосистема Bose с осем високоговорителя, вентилирани седалки или климатизирана жабка.

В Индонезия Creta се предлага само с една моторизация

Изборът на задвижване обаче е ограничен. Или поне в Индонезия, където фейслифтът ще се предлага първи: 1,5-литров атмосферен двигател със 115 к.с.и 144 Нм максимален въртящ момент. Трансмисията е или 6-степенна механична, или безстепенна CVT. Цените на модела в Индонезия стартират от около 34 500 лв. Hyundai Creta няма да се предлага в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин