Hyundai пуска монитор с 3D-ефект


2
апр.
2019

Тази студия показва, как би могъл да изглежда в бъдеще кокпитът на Hyundai: големи повърхности, реагиращи на допир върху волана и 3D-ефект. AUTO BILD ще ви даде информация.

Hyundai следва дигиталния тренд и показва чрез готова за серийно производство студия, как би могъл да изглежда виртуалния кокпит на марката. Корейците продължават да залагат на два отделни монитора – единият е върху централната конзола, а другият зад волана, до другите уреди. Освен това на волана има два тъчскрийна, които улесняват управлението на инфотейнмънт системата.

Централният монитор на Hyundai е оборудван с 3D-ефект. за целта се използва така нареченият мултилейър-дисплей. Той се състои от два дисплея, монтирани на 6 милиметра един зад друг. Една част от графиката се изобразява върху предния дисплей, а останалата – върху задния. Посредством припокриването на изображенията се получава 3D-ефект. Така водачът ще може по-бързо да решава, дали изобразената информация е важна за него. Така например на преден план се изобразява скоростта на движение, докато на заден остава индикацията на резервоара. От менюто на инфотейнмънт системата пък ще можете да избирате, какво да се показва върху тъч-повърхностите на волана. Водачът може да си създава свои фаворити на изображение. Студията на кокпита е монтирана в актуалния i30. Това показва, че техниката може да се използва не само в автомобилите от високия сегмент.

Още по темата

Card image cap
Как работи самозатъмняващото се огледало? (ВИДЕО)

27
юли
2017

Самозатъмняващо се огледало? Може би, това не ви звучи като най-интересната автомобилна част, но ако я наречем „електрохроматично огледало” човек веднага се досеща, че всъщност става въпрос за нещо по-сложно от отразително стъкло. И действително е така.

Card image cap
Mazda Vision Coupé Concept: поглед към новата „шестица“

25
окт.
2017

На изложението в Toкио Mazda ще представи лимузина с четири врати. Дали Vision Coupé Concept всъщност не е предвестник на следващото поколение Mazda6?

Card image cap
Фейслифт за семейство Sandero

22
ное.
2016

Готов е фейслифтът за най-евтината Daciа: Sandero получава новото „лице“ на марката и нов 3-цилиндров мотор

Card image cap

В последния брой:

Архив >