Новини » Hyundai пуска лимитирана версия на „бегачката“ i30 N

Hyundai пуска лимитирана версия на „бегачката“ i30 N

0205
2022

Hyundai представи i30 N Drive N Limited Edition, ексклузивна, специална версия на спортните Hyundai i30 N и Hyundai i30 Fastback N. Тя се характеризира с отличителен екстериорен и интериорен дизайн. Стартът на производството започна през последната седмица на април, като се планира ограничен обем – 620 бройки за Hyundai Motor Europe и 180 бройки за Hyundai Motor Company Australia.

Ексклузивното издание се предлага в два стила на каросерията – хечбек или фастбек – и два цвята на каросерията – Phantom Black Pearl и новия Serenity White Pearl. i30 N Drive N Limited Edition също се предлага с ръчна скоростна кутия или N DCT, разработената от Hyundai осемстепенна трансмисия с два съединителя в маслена баня за още по-спортно изживяване при шофиране.
i30 N Drive-N Limited Edition се предлага стандартно с пакета Performance. Освен че генерира 280 к.с., двигателят позволява по-ефективно разгръщане на мощността, като генерира по-високи въртящ момент и мощност при по-ниски обороти.

Както при новия i30 N, версията N DCT на i30 N Drive-N Limited Edition позволява три N функции за още по-спортно изживяване: N Power Shift, N Grin Shift и N Track Sense Shift. С помощта на бутона N Grin Shift (NGS), автомобилът вдига мощността си с допълнителни 10 к.с. за максимално 20 секунди.

Екстериорът ще включва 19-цолови ковани алуминиеви джанти с тъмно бронзово матово покритие; черни емблеми на Hyundai; специални стикери отстрани, отпред и отзад; и две специални плочки Drive-N в тъмен бронзов мат на калниците. Емблемите на i30 N Drive N Limited Edition също показват GPS координатите на дома на моделите N, тестовия център на Hyundai Motor Europe на Нюрбургринг в Германия. Спортните автомобили на Hyundai се разработват, тестват и усъвършенстват на Нюрбургринг още от 2011 г.

Интериорът на всеки екземплят от серията разполага с уникален плакет, на койте изписан пореден номер сред ограничения обем от общо 800 единици. Вместо кожа, алкантара с червени шевове ще покрива волана, скоростния лост, подлакътника и ръчната спирачка. Всички акценти, украсяващи интериора, ще бъдат в червен цвят. Това се отнася за предпазните колани отпред и отзад, N бутоните на волана и шевовете на олекотените N Light седалки тип „корито“. i30 N Drive-N Limited Edition също има ексклузивни стелки със специфични надписи.

i30 N Drive-N Limited Edition разполага с допълнителна разпънка в багазника, стъклен покрив и обширен списък от функции за активна безопасност на Hyundai Smart Sense. В допълнение към функциите за безопасност, които се предлагат стандартно в i30 N, i30 N Drive-N Limited Edition с ръчна трансмисия също се предлага със система за предупреждение за обект в мъртва зона (BCW) и предупреждение за следене на трафика зад автомобила (RCCW), докато ограниченото издание с N DCT предлага система за следене на мъртвата точка с функция за превенция на сблъсък (BCA) и система за следене на трафика зад автомобила с функция за превенция на сблъсък (RCCA). За допълнителен комфорт и удобство, N-ентусиастите могат да се насладят и на отопляем волан, навигационна система с 10,25-инчов сензорен екран и безжично зарядно устройство.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ