AUTO BILD България / Hyundai представи Veloster N с 275 „коня“

Hyundai представи Veloster N с 275 „коня“

Модификацията е първата N-ка на корейската компания за щатския пазар


28
ян.
2018

Hyundai най-накрая представи първия си N-модел за САЩ – Veloster, който всъщност е нещо като „фънки“ братовчед на i30 N. Под капака работи същият 2-литров турбодвигател с четири цилиндъра с максимална мощност 275 к.с. и максимален въртящ момент 352 Нм. Скоростната кутия е 6-степенна механична с функция за междинна газ, а за по-доброто сцепление на задвижващата предна ос се грижи електронен блокаж на диференциала.

Окачването е регулируемо – също както и реакциите на педала на газта, „остротата“ на кормилното управление, настройките на диференциала и клапите в ауспуха. Всичко това може да бъде контролирано посредством режимите на шофиране. Veloster N е оборудван с дебели 225 мм летни гуми, поставени на 18-цолови джанти. Опционално клиентите могат да поръчат и „19-ки“ с гуми 235. Спирачките са два вида – 13“ отпред/11,8“ отзад и 13,5“ отпред/12,4“ oтзад (опционално).

Eстествено, тази техника е комбинирана с променен външен вид. Предницата e с по-агресивна визия с червени акценти около радиаторната решетка. Специални въздухозаборници над нея отвеждат въздух за охлаждане на спирачките. Нови прагове и дифузьор, обграден от двойни ауспухови тръби, завършват спортния облик на колата. За малко да забравим: върху капака на багажника е монтиран и спойлер, а третата стоп-светлина е поставена централно – точно като при i30 N. За екстериора се предлагат общо четири цвята – бял, черен, червен и типичния за N светлосин. „Ъпдейтите“ в интериора се свеждат до спортни седалки, N волан със сини бутони и индикатор за смяна на предавките. Производството на Veloster N ще започне през септември, а най-нетърпеливите ще могат да го усетят и преди това, но само виртуално – в играта Forza Motorsport 7.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >