Hyundai представи малък SUV с близо 300 конски сили


27
апр.
2021

SUV, който вдига градусите до N-та степен: това е Hyundai KONA N. Това е най-новото попълнение в редиците на спортното поделение N на Hyundai и първия „истински горещ SUV“, притежаващ състезателни гени и гъвкавостта на SUV.

KONA N се задвижва от 2.0 Т-GDI двигател и 8-степенна автоматична трансмисия с двоен съединител (N DCT). N DCT е подобрената версия на разработената от компанията 8DCT, осемстепенна трансмисия с двоен съединител в маслена баня. За да бъде подходяща за N моделите, 8DCT получи подобрения в издръжливостта, които позволяват да отговори на изискванията на натоварване на Hyundai N. В комбинация с 2,0-литровия T-GDI двигател тя дава най-добра динамика, като прилага уникални предавателни числа. Блокът за управление на трансмисията е настроен за N, което води до по-бързо превключване и дава възможност за набор от
ексклузивни функции при шофиране.

N DCT позволява ексклузивни динамични функции, които със сигурност ще внесат усмивка на лицето на водача: N Power Shift, N Grin Shift и N Track Sense Shift. Тези функции подобряват възможностите на автомобила, като използват специално управление на логиката на смяната.

Двигателят на KONA N осигурява максимална мощност от 280 к.с. / 392 Нм въртящ момент. С N Grin Shift мощността се повишава до 290 к.с., максимизирайки забавлението при шофиране. Двигателят предлага плавно разгръщане на мощността, която осигурява бързи реакции при подаване на газ и подобрено ускорение за още по-голямо забавление на пътя или на пистата, като по този начин използва повече от потенциала на двигателя. KONA N постига максимална скорост от 240 км/ч и може да ускори от 0 до 100 км/ч за 5,5 секунди, когато е активиран Launch Control.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин