Hyundai превръща микробуса си в автомобил за дрифт с 402 к.с.

2310
2019

Кой казва, че микробусите са скучни?

Hyundai доказва, че нещата мога да изглеждат и по различен начин: корейците са превърнали своя модел H-1 в дрифтиращ спортист!

Първоначалната идея идва от Германия: тамошният ПР отдел на фирмата публикува мощния микробус като първоаприлска шега в социалните мрежи! Колегите им от Австралия намират идеята за толкова добра, че превръщат снимката с фотошоп в реалност!

Под капака на продавания в Австралия като iMax автомобил има 2,5-литров дизелов агрегат. Спортното подразделение на Hyundai N го заменя с 3,5-литров битурбо V6 мотор. Мощността му е 402 к.с., максималният въртящ момент 555 Нм, а трансмисията – 8-степенна автоматична, а предаването – задно. Във вътрешното пространство продължава да има място за осем души – при това по основателна причина. Дрифтбусът H-1 N разполага с перфектно разпределение на тежестта от 50 на 50 – ако всички места вътре са заети от пътници.

Тъй като само мощността не е достатъчна за спортно представяне, създателите са променили и окачването и каросерията: оборудването сега включва и блокаж на диференциала на задната ос, аеродинамичен комплект, електронни амортисьори, по-големи спирачни апарати N и 19-цолови джанти от i30 N.

Видео можете да видите тук:

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин