Hyundai „поглъща“ Fiat Chrysler?


2
юли
2018

Изпълнителният директор на Hyundai Motor Group планира да обяви оферта за поглъщане на Fiat Chrysler преди планираното пенсиониране на шефа на FCA Серджо Маркионе следващата пролет, съобщава Аsia Times, цитирайки неназовани източници. СЕО-то на корейския гигант Чонг Монг Ку се надява на спад на цените в акциите на италиано-американския производител, за да предприеме големия ход.

От Hyundai не излизат с официално становище относно слуховете, но вероятно интересът към FCA е преди всичко заради сериозно развитата дилърска мрежа на Chrysler, както и заради доходоносната марка Jeep. От FCA също отказват да коментират. И в миналото се говореше, че много гиганти имат интерес към „поглъщане“ на FCA – като сред тях беше и Hyundai. През 2015 г. Маркионе обаче отрече информацията и каза, че ръководената от него компания е предвиждала техническо сътрудничество с корейците.

Още по темата

Card image cap
Dacia Sandero: Струва ли си евтиният дизелов мотор?

1
юни
2017

Dacia предлага най-евтината дизелова моторизация. Ще разясним дали Sandero прави пестеливците щастливи

Card image cap
Shell обяви победителите в ученическия конкурс за рисунка на тема „Зеленият транспорт на бъдещето“

1
авг.
2017

Близо 400 млади художници представиха визиите си за футуристични превозни средства в конкурса по случай 10-годишнината от участието на български отбори в Shell Eco-marathon

Card image cap

В последния брой:

Архив >