Hyundai „поглъща“ Fiat Chrysler?


2
юли
2018

Изпълнителният директор на Hyundai Motor Group планира да обяви оферта за поглъщане на Fiat Chrysler преди планираното пенсиониране на шефа на FCA Серджо Маркионе следващата пролет, съобщава Аsia Times, цитирайки неназовани източници. СЕО-то на корейския гигант Чонг Монг Ку се надява на спад на цените в акциите на италиано-американския производител, за да предприеме големия ход.

От Hyundai не излизат с официално становище относно слуховете, но вероятно интересът към FCA е преди всичко заради сериозно развитата дилърска мрежа на Chrysler, както и заради доходоносната марка Jeep. От FCA също отказват да коментират. И в миналото се говореше, че много гиганти имат интерес към „поглъщане“ на FCA – като сред тях беше и Hyundai. През 2015 г. Маркионе обаче отрече информацията и каза, че ръководената от него компания е предвиждала техническо сътрудничество с корейците.

Още по темата

Card image cap
CITROEN C3 AIRCROSS: Френският SUV-чаровник

11
авг.
2017

След представянето на студията C5 Aircross през пролетта, Citroën продължава своята SUV-офанзива и показа C3 Aircross. AUTO BILD България бе на официалното представяне на модела в Париж и разгледахме автомобила отвън и отвътре

Card image cap
Новата Mazda RX-9 – с лазерно запалване вместо свещи?

30
сеп.
2017

Появиха се нови слухове за бъдещата спортна „японка“, която вероятно ще дебютира на изложението в Токио тази година

Card image cap
Увеличен пробег за BMW i3

22
ян.
2016

Oт втората половина на 2016 г. BMW i3 ще изминава повече километри с едно зареждане на батерията

Card image cap
Ford GT в аеродинамичния тунел (ВИДЕО)

15
юли
2016

Най-накрая има нови снимки на Ford GT. Инженерите тестват спойлерите и въздухозаборниците в аеродинамичния тунел.

Card image cap

В последния брой:

Архив >