Hyundai-ите с генерална репетиция преди рали „България“ (ВИДЕО)

Екипът на едномарковия шампионат организира тренировъчен ден със състезателните i20 Coupe R1

1605
2016

Пилотите на Hyundai Racing Trophy участваха в организиран тест със състезателните i20 Coupe R1 преди старта на рали „България“. В тренировъчния ден се включиха Григор Григоров, Симеон Симеонов, Васил Жеков, Христо Геров и Мирослав Ангелов със своите навигатори.

Тренировката бе организирана от екипа на Hyundai Racing Trophy на специално обособено трасе над Твърдица. Състезателният етап с дължина 5,50 км бе затворен и с часови контроли, маршали и линейка. Условията за тест бяха максимално доближени до рали състезание. Пилотите имаха на разположение сервизен парк и механици, като участниците в тренировката спазваха мерките за сигурност и безопасност и бяха с нужната екипировка. Целта на събитието бе етапът, на който се тестват колите, да се доближава максимално като условия на състезателните от предстоящото рали „България“. След като преминаха тестовете, пилотите споделиха, че са доволни от професионалната подготовка, която получават, и oт направените подобрения по състезателния автомобил.

„Тестовете протекоха много добре. Подбрахме трасе, което се доближава максимално до етапите на рали „България“. Момчетата започнаха да влизат в ритъм и разбраха, че настройките ще бъдат различни и автомобилът вече ще е подходящ за рали „България“. Нямаме никакви проблеми, колата се държи на ниво, настройките отговарят на особеностите на трасето и това, което то ни предлага като конфигурация. Пилотите са доволни от новите промени на колата, но тепърва има още какво да работят, защото всяко едно рали е различно като настилка и конфигурация и на пилотите е по-трудно да се адаптират към отделните ралита“, коментира проджект мениджърът на едномарковия шампионат Георги Гвоздейков. По време на тренировъчния ден до пилотите бе и техният треньор Петър Гьошев, който им даваше ценни съвети и насоки.

„Идеята на този тренировъчен ден беше пилотите да се отпуснат преди старта на рали „България“. Да направят няколко минавания по този етап, който сме избрали специално, защото има много фракция и кал и се доближава максимално до отсечките от рали „България“. След няколко преминавания пилотите направиха трасето доста трудно за каране. Извадиха цялата фракция и кал на пътя и колите започнаха да се пързалят. И точно това беше важното за нас – да се отпуснат в атакуването на фракцията в завоите. Новите отсечки на рали „България“ са много специфични, защото в тях има съвкупност от много етапи – бързи секции, качване, спускане, има такива с много фракция, които са сгънати. Тук ние сме избрали най-сложната конфигурация – бавен етап с много завои. Същевременно имаме и една бърза секция, която използваме. Няма как да пресъздадем условията за едно рали, но се доближаваме максимално. Новите промени по състезателния Hyundai i20 Coupe R1 са свързани с това, че колите са „омекотени”, вече имат блокаж на диференциала, който се отразява много добре в тази кал и фракция и пилотите са доволни”, коментира Петър Гьошев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин