Hypersquare на Peugeot – или когато воланът еволюира в таблет

2005
2024

Peugeot наелектризира VivaTech-най-мащабното европейско технологично изложение. Със своя смел концептуален автомобил INCEPTION, поставящ началото на нова ера в електрическата мобилност, PEUGEOT представя своята визия за бъдещето чрез революционното кормилно управление Hypersquare – иновацията, която предефинира шофирането на утрешния ден.

Концептуалният PEUGEOT INCEPTION предвещава следващото поколение i Cockpit, с напълно преосмислена архитектура, която заменя традиционния волан. Кормилното управление Hypersquare е вдъхновено от дигиталния свят на видеоигрите и е по-интуитивно. С едно просто щракване или докосване с върха на пръстите водачът задава команди без да отвлича вниманието си. Кормилното управление Hypersquare е комбинирано с кръгъл дисплей, който дава различна информация при шофиране от инфо-развлекателната система.

Този HALO CLUSTER предоставя информация на водача и пътниците, докато се приближават до колата. Тази външна комуникация засилва концепцията за споделяне и нова визия за автомобила.

Hypersquare воланът с цифрови електрически контроли се състои от екран, включващ кръгли клетки във всеки от четирите му ъгъла, които имат множество функции:

• Напълно естественото и универсално захващане на кормилното управление.

• Комфорт при шофиране с върха на пръстите.

• Активиране на управлението на автомобила чрез докосвания с палец.

Водачът управлява с жестове, подобни на тези при ежедневна употреба на смартфон. Това води до по-високо ниво на безопасност. Центърът на Hypersquare се състои от екран, подобен на таблет, с контролна информация. Различните функционалности (климатик, звук на радиото, помощни средства за шофиране и т.н.) се показват на двете странични части за улеснение и достъп до избраната команда. Самата команда се намира вътре в кръговете и е достъпна чрез движение само на палеца. За още по-голямо удобство при шофиране Hypersquare е произведен чрез 3D печат, а дигиталният екран в центъра придава високотехнологичен и изискан външен вид. PEUGEOT Hypersquare и следващото поколение i-Cockpit са създадени да внесат революция по отношение на емоцията и удоволствието от шофирането, а тази технология ще бъде включена в бъдещите модели на марката до 2026 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин