Hymer Exsis-i 580: фин, маневрен и удобен

2704
2021

Exsis е флагманът на Hymer в класа до 3,5 тона. Последното издание на модела, представен за първи път през 2007 г., маркира сериозно подобрение по отношение на изолацията, стабилността и издръжливостта. Благодарение на платформата от Fiat клиентите вече могат да поръчат и 9-степенна автоматична скоростна кутия с хидротрансформатор за повече удобство и по-нисък разход. Дебелите едва 3 см панели с пресована пяна (PUAL) и алуминиева облицовка осигуряват изолация като при дебела 68 см тухлена стена – идеално за търсачите на приключения, които искат да се насладят на ваканцията и през есенно-зимния сезон. Съществена роля за запазването на приятна температура в жилищния отсек играе и двойният термопод. Естествено, тя не може да бъде постигната без помощта на отоплението Truma с мощност 6 кВт, работещо на газ, ток или на комбинация от двете. Всички резервоари и сервизни възли в моторхоума са изолирани и с отопление. От друга страна, „безшевната“ връзка между панелите на каросерията гарантира максимално качество на сглобката.

Подбраните интериорни цветове създават усещане за светлина.

С широчина 2,22 м, дължина 6,94 и височина 2,77 новият Hymer притежава компактни за кемпер размери, които го правят достатъчно маневрен. Интериорът осигурява място за четирима души, като за двама е предвидено да спят в задната част и за още двама – в падащото легло в предната част над мястото за шофьора и пасажера. Над ъгловия диван в „дневната“ клиентите могат да поръчат 32-инчов телевизор, а втори е предвиден при двойното легло отзад. В стандартното оборудване влиза 142-литров хладилник – за да не се лишавате от любимите си продукти, които бихте могли да сготвите в компактната и добре оборудвана кухня с цели три котлона на газ.

Приятни акценти: големите чекмеджета под тях разполагат със soft touch механизми за затваряне, а LED осветлението създава приятна атмосфера, когато компанията в кемпера седне удобно за вечеря. За целта шофьорската и пасажерската седалки се въртят на 360 градуса – също както и масичката, която може да бъде регулирана хоризонтално и по дължина. В огромния гараж можете да поберете до три велосипеда, а двата големи гардероба са много практични. Резервоарът за чиста вода е с обем 120 литра – и както и този за мръсната е отопляем.

Типично за марката, избраните материали са с високо качество.

От Hymer предлагат преди всичко опции в светли тонове за повърхностите в интериора, а типичното за германския специалист на кемпери високо качество е видимо и осезаемо навсякъде отвътре – по тапицерията, пантите на шкафовете, плоскостите и т.н. Всичко това ще ви накара да се чувствате като у дома си – независимо къде се намирате.

Както издава емблемата на волана, платформата е от Fiat

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин