Huracán Superleggera – ултралекото Lambo

Джон Олсън има нов проект: Lamborghini Huracán тръгва по стъпките на изпепеленото Audi RS 6 DTM. Целта е участие в рали „Монголия” 2016!

1003
2016

Олсън остава верен на Lamborghini! След няколко Gallardo-та, едно Murciélago LP670 SV и сега още едно Murciélago LP640 скиорът и автомобилен ентусиаст Джон Олсън разкрива новия си проект. Това Lamborghini Huracan трябва да стане още по-екстремно от изгорялото Audi RS 6 DTM.

Първоначално италианската машина е разглобена изцяло – и то при пробег само 478 км! В социалните мрежи феновете могат да следят „разкостването”. Целта е да бъде създаден „раздут” Huracan, който обаче да става за всекидневно шофиране. В първата стъпка са свалени всички части на каросерията до вратите, за да бъде подложена колата на 3D-сканиране. Oт тази стъпка до изготвянето на карбоновите части ще мине време – около четири месеца: достатъчно време, за да бъде сглобен Huracan отново и да бъде изпратен в шведската тунинг компания Stertman Motorsport.

През юли 2016 г. преработеното Lamborghini трябва да е готово

В Швеция моторът и други технически агрегати на Lamborghini-то ще бъдат модифицирани. Хората от Stertman Motorsport вече имат опит с две Audi-та на Олсън – R8 и RS 6, както и с неговите Gallardo-та. Най-късно до 17-ти юни най-бруталният проект на скиора трябва да бъде готов – на тази дата в Лондон ще бъде даден стартът на рали „Монголия” 2016. След шест участия в „Гъмбъл” сега Олсън търси ново предизвикателство. Рали „Монголия” е офроуд състезание, което се простира от британската до монголската столица. Неговата дистанция е 15 000 км, а продължителността му – около 30 дни. Обикновено тук се допускат само ултраевтини автомобили, почти кандидати за скрап. Идеята за участие с раздуто Lamborghini Huracan по пътища, по-лоши от българските, обаче е твърде шантава, за да бъде възпрепятствана от организаторите.

Откраднатото и опожарено Audi RS 6 с 1000 к.с.

Откраднатото и опожарено Audi RS 6 с 1000 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин