Huracán за извън пътя

2006
2019

Lamborghini кръстоса Huracán с Urus – Sterrato Concept ни показва, как би могъл да изглежда един нисък, сравнително пригоден за извън пътя суперспортист !

На автомобилния салон в Женева през 2019 г. Giugiaro показа GFG Style Kangaroo – суперспортен автомобил за извън пътя. При това не потентен луксозен SUV, а нисък модел с двойно задвижване и малко по-голям клиренс. Няма съмнение, че това е по-скоро заигравка. Въпреки това Lamborghini показва Sterrato Concept – кръстоска между Huracán и Urus. Това не е първият път, в който италианците мислят в тази посока: още през 70-те години на миналия век Jarama и Urraco са два спортни модела за използване в пустинята. Както навремето, така и сега е ясно, че серийно производство няма да има.

Това, че при впечатляващо лакирания Sterrato Concept спортът е изведен на преден план, си личи и при поглед върху базовата версия: студията е базирана на Huracán Evo V10 с разполагащ с 640 к.с. 5,2-литров атмосферен агрегат. Инженерите са повишили просвета с 47 милиметра и са увеличили следата с 30 милиметра. Има подсилвания на дъното на автомобила, монтирана е защита, която в задницата играе роля и на дифузьор, както и на страничните прагове с алуминий. Впечатление правят широките, нелакирани калници от карбон. В калниците са скрити 20-цолови джанти, които осигуряват много добро сцепление извън асфалтираните пътища.

Както и при стандартния Huracán в Sterrato системата LDVI-System (Lamborghini Dinamica Veicolo Integrata) управлява проактивно двойното задвижване, задните завиващи колела, системата Torque Vecotring и промененото окачване на колелата. За концепцията системата е оптимизирана за движение офроуд и върху лоши настилки. Целта: максимално добро сцепление и ускорение. за удоволствието от шофирането се грижи подобреното задно задвижване със стабилизиране на свръхзавиването. за по-добра сигурност Lamborghini Sterrato Concept е оборудван с клетка срещу преобръщане от титан. В карбоновите седалки тип корито пасажерите биват придържани от четириточкови предпазни колани. Подът е от алуминий, резистентен към мърсотия и лесно почистващ се чрез измиване.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин