AUTO BILD България / Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

Последният автомобил на Тупак Шакур – Hummer H1, наскоро беше продаден на аукцион на цена, три пъти по-висока от очакваната


25
май
2016

В Германия употребяван Hummer H1 струва между 50 и 100 хил. евро. Екземплярът, който виждате на снимките, скоро мина през аукцион на къщата RR Auction и си намери нов собственик срещу 337 144 долара (ок. 302 000 евро). Тази сума е не просто голяма – тя е три пъти по-висока от очакваната продажна цена. Причината може да бъде открита в документите на офроудъра: черният колос е последната кола на легендарния рапър Тупак, който я купува само месец преди смъртта си, на 13-и септември 1996 г., и й навърта само 10 000 мили (приблизително 17 000 км).

Надали Тупак е имал особена нужда от огромния булбар в джунглата на Лос Анджелис...

Надали Тупак е имал особена нужда от огромния булбар в джунглата на Лос Анджелис…

Хип-хоп история на колела

Невероятното „парченце хип-хоп история” има 6,5-литров V8-дизел с 200 к.с. под капака. Отпред има огромен булбар и допълнителни фарове, както и лебедка, издържаща на 4,5 тона. Увеличеният клиренс, 38-цоловите джанти и броните от рифелова ламарина са добавени от предишния собственик. Интериорът глези пътниците с бежова кожена тапицерия, CD-чейнджър, затъмнени стъкла и климатик. Разбира се, в сравнение с луксозните автомобили днес това не е нищо особено, но за военна машина е наистина впечатляващо. Новият притежател на колата е получил регистрационните табели на Тупак, всички документи и две касети със сурови версии на песни на рапъра и на Майкъл Джексън.

Още по темата

Card image cap
Всички нови модели на Audi до 2022 г.

25
сеп.
2017

Фейслифтът на Audi A4, следващото поколение на Q3, новият RS 4, RS 5 Sportback, както и стилното Q4: AUTO BILD ще ви покаже всички бъдещи модели на Audi!

Card image cap
Кабриолетът на Maybach със 750 к.с.

19
авг.
2017

Mercedes-Maybach показа в Пебъл Бийч дълъг почти шест метра луксозен кабриолет. AUTO BILD ще ви даде информация за Mercedes-Maybach 6 Cabriolet!

Card image cap

В последния брой:

Архив >