Hummer-ът на Тупак продаден на аукцион

Последният автомобил на Тупак Шакур – Hummer H1, наскоро беше продаден на аукцион на цена, три пъти по-висока от очакваната

2505
2016

В Германия употребяван Hummer H1 струва между 50 и 100 хил. евро. Екземплярът, който виждате на снимките, скоро мина през аукцион на къщата RR Auction и си намери нов собственик срещу 337 144 долара (ок. 302 000 евро). Тази сума е не просто голяма – тя е три пъти по-висока от очакваната продажна цена. Причината може да бъде открита в документите на офроудъра: черният колос е последната кола на легендарния рапър Тупак, който я купува само месец преди смъртта си, на 13-и септември 1996 г., и й навърта само 10 000 мили (приблизително 17 000 км).

Надали Тупак е имал особена нужда от огромния булбар в джунглата на Лос Анджелис...

Надали Тупак е имал особена нужда от огромния булбар в джунглата на Лос Анджелис…

Хип-хоп история на колела

Невероятното „парченце хип-хоп история” има 6,5-литров V8-дизел с 200 к.с. под капака. Отпред има огромен булбар и допълнителни фарове, както и лебедка, издържаща на 4,5 тона. Увеличеният клиренс, 38-цоловите джанти и броните от рифелова ламарина са добавени от предишния собственик. Интериорът глези пътниците с бежова кожена тапицерия, CD-чейнджър, затъмнени стъкла и климатик. Разбира се, в сравнение с луксозните автомобили днес това не е нищо особено, но за военна машина е наистина впечатляващо. Новият притежател на колата е получил регистрационните табели на Тупак, всички документи и две касети със сурови версии на песни на рапъра и на Майкъл Джексън.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин