Hummer се завръща… като електрически пикап с 1000 „коня“


31
ян.
2020

Не, няма шега, няма измама – Hummer действително се завръща под формата на електрически пикап. General Motors разпространи първия тийзър на GMC Hummer EV със задвижване на ток. Официалната премиера на новия модел, който ще бъде произвеждан в Детройт, е насрочена за 20-и май, a продажбите трябва да стартират догодина.

От тийзъра веднага прави впечатление надписът Hummer, интегриран в light bar-а отпред, в чиито краища са изнесени фаровете. Логото на GMC пък е долу вдясно. Като цяло дизайнерският стил е ориентиран към моделите H1, H2 и H3, които бяха продавани до края на 2010. Видеотийзърът вероятно демонстрира какво се случва със светлините при запалването на автомобила, а предната част трябва да разполага с багажник – с оглед на типа задвижване.

Първите технически характеристики веднага разкриват стратегията на марката: 1000 конски сили, 15 591 Нм (вероятно на колелата) и 3 секунди за ускорение от 0 до 96 км/ч (0-60 мили в час). Данни за пробега с едно зареждане към момента не се разкриват – и затова не можем да правим сравнения с конкуренти като Rivian и Tesla.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >