H&R и Abt тунинговаха компактния „спортист”

2005
2017

Само 400 екземпляра, от тях 100 за германския пазар, са произведени от разполагащия с 310 к.с. VW Golf GTI Clubsport S. Компактният модел е не само сред най-бързите модели в своя клас, но е и сред най-редките. По време на тазгодишната GTI-среща край езерото Вьортерзее (24-ти до 27-ми май), специалистите на тема окачване от  H&R заедно с тунинг фирмата Abt ще покажат рядък вариант на Golf, която естествено има промени в сравнение със серийното си състояние.

От H&R са направили съвместно с Koni ъпгрейд на окачването, състоящ се от спортни пружини, подсилени и регулиращи се стабилизатори, както и амортисьори Koni. Приносът на Abt Sportsline се изразява в повишението на мощността от 310 на 370 к.с. Задвижващите колела на Clubsport S си остават предните. За да се осигури достатъчно добро сцепление са монтирани джанти Abt-ER-F с гуми Dunlop-Sport-Maxx-Race.

Засега от двете тунинг фирми не дават информация за динамичните характеристики на тунингования модел, но пък са обявили цената му. Тя е 130 000 лв.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин