Honda ZR-V дебютира в Япония, ще дойде и в Европа

1807
2022

Принципно това е американския HR-V с хибридно задвижване

„Z Runabout Vehicle“ вече бе представен в Япония, където изглежда по същия начин. Автомобилът ще се появи на европейския пазар през 2023, където ще бъде позициониран между „нашия” HR-V и новото поколение на CR-V. Последното наскоро бе показано в Щатите.

JDM-моделът (Japanese Domestic Market) има различна решетка в сравнение с американските си събратя, като настоящата ни напомня на Maserati Grecale.

Предната броня е малко променена, липсват и задължителните за Северна Америка оранжеви странични маркировки. Отзад ZR-V ни изненадва с внушителна двойна ауспухова тръба, която придава на кросоувъра доста спортна външност.

Не толкова изненадващ е интериорът, познат ни от HR-V. Той пък от своя страна дели едни и същи части с вътрешното пространство на актуалния Civic. Също както него липсва голям лост на автоматичната трансмисия, а место него има бутони. За атмосферата в купето се грижи оборудването с бургундско червен цвят и оранжеви контрастни шевове.  

В сравнение с американския HR-V най-голямото обновление е под капака. Северноамериканския вариант се задвижва от 2,0-литров бензинов двигател, който разполага със 160 к.с. и 187 Нм максимален въртящ момент. ZR-V пък получава хибридната система от новия Civic e:HEV. Като алтернатива в страната на изгряващото слънце моделът ще се предлага и с 1,5-литров турбобензинов двигател. Съмняваме се, че той ще стигне до Европа. Всички варианти на ZR-V ще бъдат с двойно задвижване.

През следващите седмици се очаква Honda да даде повече информация относно техниката. През есента моделът ще стартира в Япония, а в Европа ще се появи на пазара през 2023 г., вероятно само като хибрид. Бъдещият Civic Type R, който ще бъде представен на 21-ви юли, ще е последният модел на Honda само с двигател с вътрешно горене.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин