Honda NT1100 – турър със сърце от Africa


21
окт.
2021

На мотоциклетния пазар, пренаситен от приключенски модели съществува една голяма празнина – липсва туристическа машина с богат списък от опции и спортно поведение, мотоциклет, който се справя ефективно и с лекота във всекидневието, но е готов и за предизвикателството на продължителено каране.

Напълно новият NT1100 е именно такава машина, предназначена да привлече опитните мотоциклетисти, но и начинаещите ездачи. Използването на рамата и характерния двуцилиндров двигател на CRF1100L Africa Twin като основа осигурява отлична динамика и функции, които правят всеки мотоциклет изключително атрактивен.

5-степенно регулируемо във височина и по ъгъл слюда с горни и долни дефлектори осигурява отлична аеродинамична ефективност при високи скорости, съчетана с изключителна защита от атмосферни влияния; автопилотът е част от стандартното оборудване, както и предпазителите и отопляемите ръкохватки. Сред помощните технологии са налице: 3 стандартни режима на управление, 2 потребителски опции за водача, Honda Selectable Torque Control (HSTC) и Wheelie Control. Останалите специфики са четирибуталните монтирани спирачни апарати, предна и задна гуми с размери съответно 120/70-17 и 180/55-17, 6,5-инчов TFT сензорен екран и съвместимост с Apple CarPlay и Android Auto.

Двуцилиндровият двигател е наследен от Africa Twin, но всмукателните и изпускателни клапани са настроени за плавно ускорение и приятен звук при ниски обороти. Мощността не е в ущърб на икономията на гориво: ефективността на двигателя позволява 400 км пробег с 20-литровия резервоар за гориво.

Електронният пакет включва патентованата система на Honda за 3-степенен контрол на въртящия момент (HSTC), Wheelie Control, LED светлини, самоизключващи се мигачи, авариен стоп сигнал, докато 6-степенната автоматична трансмисия на Honda с два съединителя (DCT) е опция.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин