Honda NSX-GT излиза на пистата с 590 к.с. и тегло под 1000 кг

Този пистов болид ще участва в японските Super GT серии през Сезон 2017

0411
2016

Конкуренцията в японските Super GT серии ще бъде още по-силна през Сезон 2017, когато компания на Nissan GT-R и Lexus LC 500 GT500 ще прави току-що представения състезател Honda NSX-GT.

Елегенатният дизайн на стоковия NSX тук е заличен от зрелищен карбонов аеродинамичен пакет. Всеки един детайл по аеродинамиката е с масивни размери, прецизно проектирани за търсената оптимална притискателна сила.

Honda NSX-GT 2017

И докато това е в напълно очаквано за една подобна състезателна версия, то при задвижването нещата са изненадващи. Серийният NSX е с 3,5-литров V6 би-турбо двигател с хибридна система, докато пистовият NSX-GT е с 2,0-литров четирицилиндров редови турбо мотор. От него японските инженери успяват да извадят впечатляващите 590 к.с. Теглото на колата с пилот в нея е 1049 г., но без гориво.

Honda NSX-GT 2017

За сравнение, другата пистова версия на NSX, а именно NSX GT3, е разработена върху серийната модификация и е с 3,5-литровия си V6, запазващ серийните колянов вал, блок, бутала, глави, клапани и сух картер. Хибридната система обаче е отстранена при GT3, като спортистът е екипиран с 6-степенна секвенциална трансмисия, изпращаща мощността към задните колела.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин