Honda Motor Europe обяви кадрови промени

2104
2024

Honda Motor Europe (HME) потвърди редица промени във висшето ръководство на своя европейски бизнес.

Ханс дьо Жеже (на снимката горе) е назначен за старши вицепрезидент на подразделенията „Автомобили“, „Мотоциклети“, „Градинска техника и генератори“, „Извънбордови двигатели“ и „Обслужване на клиенти“. Той разполага с над 30-годишен опит с марката, като е започнал кариерата си в логистичния отдел на компанията, преди да премине през редица позиции. Първото му назначение на поста изпълнителен директор е като вицепрезидент, отговорен за енергийните услуги и направление „Бизнес развитие и трансформация“. Ханс заменя Том Гарднър, който след 30 години в Honda се пенсионира в края на март.

„Развълнуван съм да оглавя звено, в което ще отговарям за нашите ключови европейски подразделения. Това са двигателите на бъдещия ни растеж в региона и ще ни позволят да предоставяме изключителни продукти и услуги на нашите клиенти. Предвиждам да укрепим допълнително структурата на компанията, докато поемаме предизвикателствата, наложени от електрификацията на бранша, и се развиваме, за да предложим набор от продукти и услуги, които ни поставят начело в списъка на нашите клиенти“, коментира Ханс.

Досегашната му позиция, вицепрезидент на отдела за енергийни услуги и направление „Бизнес трансформация и развитие“, заема Жан-Марк Стренг. Мениджърът разполага с дългогодишен опит – започва в PwC през 1991 г., а преди това сменя различни длъжности във Volkswagen Group (Франция). Той работи за Honda от 2007 г. и заема позиции като президент и управляващ директор на Honda Motor Europe UK.

Жан-Марк Стренг

„Радвам се да поема позицията на вицепрезидент, който отговаря за развитието на новите и нововъзникващи области в нашия бизнес. Отделът за енергийни услуги разполага с най-усъвършенстваното предложение за клиенти на EV, които искат да намалят разходите си, като същевременно увеличат максимално използването на възобновяема енергия. Ще се стремя да надграждам свършената досега работа, за да укрепя допълнително иновационната култура на Honda и да създам успешно бъдеще за марката в нашия регион“, споделя Жан-Марк.

Кадровите промени обхващат и главния комуникационен екип на Honda Motor Europe. Ник Пиърсън оглавява корпоративните комуникации и моторните спортове, заемайки досегашния пост на Джон Кингстън, назначен за генерален мениджър на направление „Бизнес развитие и трансформация“.

Всички промени са в сила от 1.04.2024 г.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин