Honda Monkey: cимпатичната маймунка


30
юни
2019

Honda Monkey е мотоциклет с над половинвековна история и до ден-днешен продължава да печели сърцата на вече четири поколения ездачи. „Маймунката“ е един от най-разпознаваемите модели в световен мащаб. Пуснат е в серийно производство през 1961 г. в Япония и бързо се превръща в любимия RV (Recreational Vehicle – мотоциклет за забавление).

Няма опасност да се опарите на страничните ауспуси

В последното си издание Monkey не изневерява на изконните си добродетели и със 125-кубиковия си агрегат, развиващ 9 к.с., се превръща в идеалното превозно средство за начинаещи „байкъри“. И доставя огромно забавление на всички, които имат поне книжка за управление на МПС от категория А2. „Мъникът“ е невероятно маневрен – и ако на него се качи човек, който има опит с по-големи машини, вероятно дори ще се стресне от пъргавите реакции на „маймунката“. Сред основните дизайнерски акценти са светлините – всички те са с LED-технология.

Всички светлини разчитат на LED-техника

Наличието на ABS и дискова задна спирачка, както и на два амортисьора отзад, свидетелстват, че от Honda са отделили внимание и на сигурността. Блестящият 5,6-литров резервоар за гориво, боядисан в цвета на рамата, с гордост носи класическото дизайнерско 3-D Old Wing  Honda лого. Изправеното кормило, изобилието от хромирани детайли  и кръглите огледала придават носталгичен и изчистен класически акцент.

За да овладеете този малък звяр (поне по силата на закона), ще ви трябва кат. А2

ИЗВОД

Сътрудникът Михаил Стойнов

Monkey е малък мотоциклет с ярко изразен характер. На практика той комбинира всичко най-важно за истински байк в максимално компактна форма – и именно в това е чарът му.

1-цилиндровият двигател генерира 9 к.с. и 11 Нм максимален въртящ момент

TEХНИЧЕСКИ ДАННИ

Двигател 1-цил. 4-тактов

Работен обем 125 куб.см

Макс. мощност 6,9 кВт (9 к.с.) при 7000 об/мин

Макс. въртящ момент 11 Нм при 5250 об/мин

Задвижване 4-степ.механична трансмисия/задно

Д/Ш/В 1710/755/1029 мм

Тегло 107 кг

Разход 1,4 л/100 км

Цена от 7999 лв.

Още по темата

Card image cap
Bridgestone се завръща на Световния шампионат по мотоциклетизъм!

10
февр.
2017

Компанията става доставчик на гуми за два отбора на Световното първенство по издръжливост на Международната федерация по мотоциклетизъм (FIM)

Card image cap
Новото поколение на Kreidler: отново на 16…

22
авг.
2017

Kreidler? Май имаше такова нещо? Да, по времето на нашата младост. Сега се появява новото поколение на модела. Превъзходно ретро!

Card image cap

В последния брой:

Архив >