Honda Monkey: cимпатичната маймунка


30
юни
2019

Honda Monkey е мотоциклет с над половинвековна история и до ден-днешен продължава да печели сърцата на вече четири поколения ездачи. „Маймунката“ е един от най-разпознаваемите модели в световен мащаб. Пуснат е в серийно производство през 1961 г. в Япония и бързо се превръща в любимия RV (Recreational Vehicle – мотоциклет за забавление).

Няма опасност да се опарите на страничните ауспуси

В последното си издание Monkey не изневерява на изконните си добродетели и със 125-кубиковия си агрегат, развиващ 9 к.с., се превръща в идеалното превозно средство за начинаещи „байкъри“. И доставя огромно забавление на всички, които имат поне книжка за управление на МПС от категория А2. „Мъникът“ е невероятно маневрен – и ако на него се качи човек, който има опит с по-големи машини, вероятно дори ще се стресне от пъргавите реакции на „маймунката“. Сред основните дизайнерски акценти са светлините – всички те са с LED-технология.

Всички светлини разчитат на LED-техника

Наличието на ABS и дискова задна спирачка, както и на два амортисьора отзад, свидетелстват, че от Honda са отделили внимание и на сигурността. Блестящият 5,6-литров резервоар за гориво, боядисан в цвета на рамата, с гордост носи класическото дизайнерско 3-D Old Wing  Honda лого. Изправеното кормило, изобилието от хромирани детайли  и кръглите огледала придават носталгичен и изчистен класически акцент.

За да овладеете този малък звяр (поне по силата на закона), ще ви трябва кат. А2

ИЗВОД

Сътрудникът Михаил Стойнов

Monkey е малък мотоциклет с ярко изразен характер. На практика той комбинира всичко най-важно за истински байк в максимално компактна форма – и именно в това е чарът му.

1-цилиндровият двигател генерира 9 к.с. и 11 Нм максимален въртящ момент

TEХНИЧЕСКИ ДАННИ

Двигател 1-цил. 4-тактов

Работен обем 125 куб.см

Макс. мощност 6,9 кВт (9 к.с.) при 7000 об/мин

Макс. въртящ момент 11 Нм при 5250 об/мин

Задвижване 4-степ.механична трансмисия/задно

Д/Ш/В 1710/755/1029 мм

Тегло 107 кг

Разход 1,4 л/100 км

Цена от 7999 лв.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин