/ Honda Jazz: „корав японец“ на добра цена

Honda Jazz: „корав японец“ на добра цена

Четвъртото поколение на популярния японски модел малък автомобил Honda Jazz се предлага в Европа от 2020 г. Докато моделът се продава и с конвенционални двигатели на вътрешно горене в Азия, в Европа Jazz може да бъде поръчан единствено като пълен хибрид, наречен e:HEV. Цената на последното поколение на „мъника“ в момента стартира от 52 990 лева.

От тази година задвижването осигурява системна мощност от 122 к.с. Но ако ви стига и сумарната обща мощност от 109 к.с., можете да откриете доста изгодни предложения на пазара за употребявани автомобили. И тъй като Jazz е доста популярен, по автокъщите има доста екземпляри, които очакват своя нов собственик (кликнете тук, за да видите обявите в нашата онлайн борса).

За да получите най-новата версия на Jazz, филтърът на търсачката трябва да бъде настроен така, че да се показват само модели с първа регистрация след 2020 г. Максималният пробег от 20 000 километра трябва да гарантира, че ще се показват наистина най-запазените машини. Общо около 50 оферти към момента отговарят на тези два ограничителни критерия.

Употребяваният хибрид изглежда много добре на снимките – както отвън, така и отвътре.

Както вече споменахме, когато търсите употребяван Jazz, трябва да съблюдавате разликите при задвижващата система по отношение на мощността, тъй като всички версии се задвижват от система Hybrid e:HEV, т.е. комбинация от 1,5-литров 4-цилиндров бензинов двигател и електромотор. Докато в Япония Jazz се предлага само със задвижване на четирите колела, за Европа малкият модел разчита само на предно.

Около 10 000 лева по-евтин

Червена Honda Jazz, която в момента се предлага от Auto Center Lange в германския град Лудвигсфелде, доказва, че търсенето на употребяван автомобил е реална алтернатива на покупката на нов. Въпросният екземпляр в цвят Premium Crystal Red Metallic е от първи собственик и с първа регистрация отпреди преди две години. При това Jazz-ът е изминал само 13 500 километра – и автомобилът на снимките изглежда разкошно.

Първият собственик е поръчал Jazz-а във версия Elegance. „Японецът“ разполага с датчици за паркиране отпред и отзад, 15-цолови алуминиеви джанти, странични огледала в цвета на купето, навигационна система и LED фарове. С цена от 21 450 евро (ок. 42 800 лева) употребяваният Jazz е с около 10 000 лева по-евтин от сравним нов автомобил.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин