Honda HR-V ще се доближи до „хотхеч“


29
окт.
2018

От пролетта на следващата година Honda HR-V ще получи 1,5-литровия турбодвигател, който в момента е единствената моторизация на новия CR-V.

От октомври на българския пазар излезе обновената версия на субкомпактния SUV – HR-V 2019! Подобренията в елегантния му външен дизайн включват тъмен панел от полиран хром под радиаторната решетка вместо досегашната комбинация от черно и хром. Предната броня включва секция от по-дълбоки въздушни отвори, в която са вградени и кръглите фарове против мъгла. Стандартно предните фарове вече са и с дневни LED светлини с променен дизайн. Тъмна декорация от хром опасва задната част на автомобила, а стоповете са покрити с по-тъмни лещи с опушен ефект. При моделите от по-високите нива на оборудване джантите са 17-инчови от алуминиеви сплави, а ауспухът е с уникален хромиран накрайник. Предните и задните светлини са изцяло LED.

Както и досега HR-V си остава най-мултифункционалния автомобил в класа благодарение на патенотаваната система на Honda – Magic Seats. Прекроените предни седалки пък осигуряват още по-добра странична поддръжка, особено в областта на раменете. За текстилната тапицерия от най-базовото ниво на оборудване са използвани висококачествени материали, а при по-високите нива на оборудване са актуални комбинация от текстил и кожа с двоен шев.

От самото си лансиране обновеният Honda HR-V е наличен с икономичния атмосферен бензинов 1.5 i-VTEC с макс. мощност 130 к.с. и макс. въртящ момент от 155 Нм при 4600 об/мин. Ускоряването от 0 до 100 км/ч с него става за 10,7 сек, когато е оборудван с 6-степенна механична трансмисия и за 11,2 сек при версията със CVT. Двигателят i-VTEC е бил подобрен чрез т. нар. хонинговане, благодарение на което всички негови повърхности са изключително гладки и така е намалено триенето между буталата и отворите на цилиндрите. Ангренажната верига също е с ново покритие, намаляващо триенето и това допълнително намалява разхода и удължава живота на силовия агрегат.

Инженерите на Honda са подобрили шумоизолацията на автомобила. Според нивото на оборудване обновеният HR-V за първи път ще бъде обзаведен със системата Active Noise Cancellation (ANC). Тя е проектирана така, че се да намали нискочестотния шум в интериора с помощта на вътрешни микрофони, заглушени с помощта на прецизно изчислена от гледна точка на времето обратна фаза на аудиосигнала през високоговорителите.

Още по темата

Card image cap
ЕС атакува превъртането на километражи

10
юли
2017

Европейската комисия одобри програма срещу манипулациите в пробега, предложена от българския народен представител Андрей Новаков

Card image cap
Открито удоволствие: Lamborghini Huracan Performante

16
юни
2017

Лятото дойде и едно от предимствата му е, че можем да караме кабриолети. Представяме ви най-интересните модели, които предстои да се появят на пазара до 2021 г.

Card image cap

В последния брой:

Архив >