Honda Gold Wing 1800: 2-колесният шосеен лайнер


4
авг.
2019

Ако карате това чудовище с тегло приблизително 400 килограма и сте свикнали да се мушкате между колите, трябва незабавно да го прекратите. Защото легендарният Goldwing има толкова титанични размери, че ще го чувствате като автомобил – няма шанс да се провирате по осевата линия. А ако натиснете клаксона, хората ще започнат да се обръщат – и вероятно ще очакват да видят камион зад себе си.

Навигационната система прожектира изображението на големия дисплей на инфоразвлекателната система

В последното си издание Goldwing е още по-приятен за каране – надали има по-приятен начин да се наслаждавате на пейзажа, особено ако шофирате със скорост до 110 км/ч. Тогава исполинът гарантира най-голям комфорт. При тестовата машина 7-степенната трансмисия с два съединителя ни направи брилятно впечатление с „мазната“ смяна на предавки, но в първия момент щракването от работата й беше леко стряскащо. В режим Tour кутията изобщо не бърза да превключва низходящо – едва в крайна позиция на газта, при „кикдаун“ (ако можем да го наречем така) ако сте на седма например, ще върне на пета.

Когато видите и трите отвора за багаж (в горния се побират цели две каски) осъзнавате, че пространството за товари граничи с това при много спортни автомобили

Невероятно атрактивно дори на фона на цялата картина изглеждат разположените ниско (точно пред 6-цилиндровия боксер) фарове за мъгла – които са оригинален аксесоар на Honda.

Заради глезотийки като аудиосистемата (хубаво е да я намалявате по светофарите) и подгряването на седалките в топверсията си Goldwing излиза близо 70 хил. лева!

ИЗВОД

При Goldwing едно е сигурно: ако жена ви мрази мотоциклетите, но искате да я накарате да се вози зад вас, тази машина е последната ви надежда! Защото огромната Honda предлага комфорт, който действително граничи с този при лек автомобил. И същевременно привлича погледите както никое друго превозно средство.

Майка с детенце: до минималистичния Monkey огромният Goldwing изглежда още по-впечатляващо.

ТЕХНИЧЕСКИ ДАННИ

Двигател 6-цил. боксер

Работен обем 1833 куб.см

Макс. мощност 93 кВт (126 к.с.) при 5500 об/мин

Макс. въртящ момент 170 Нм при 4500 об/мин

Задвижване 6-степ.механична или 7-степ. DCT-трансмисия/задно

Д/Ш/В 2475-2575/925/1340-1430 мм

Тегло 379-383 кг

Разход 5,6 л/100 км

Цена от 50 599 лв.

Разположените непосредствено пред боксера фарове за мъгла изглеждат зашеметяващо

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >