Мотоциклети » Honda Gold Wing минава на диета 2018

Honda Gold Wing минава на диета 2018

2510
2017

Мотоциклетът е олекотен с близо 50 килограма

От дебюта си през 1975 г. като GL1000 луксозният Gold Wing е признат за връх на мотоциклетизма, като машина с власт, изисканост, надеждност и комфорт, дори и за най-далечни дестинации. В резултат на внимателното проучване на мотоциклетния пазар и на демографските тенденции, и претворявайки мечтите на потенциалните клиенти през 2018 ще бъде представен новият GL1800 Gold Wing. Вече с нов, по-мощен и динамичен 6-цилиндров двигател тип „Боксер”, и с впечатляващ въртящ момент. Предлага се и във вариант с DCT. Самият мотоциклет е олекотен, по-компактен, и с обновен дизайн, което го прави удобен и за града, и за дълги пътешествия. Новият GL1800 Gold Wing е олекотен с до 48 кг (в зависимост от версията) спрямо предишния модел.

Двигателят и рамата са разработвани едновременно и осигуряват перфектна позиция на ездача въпреки намалените габарити на мотоциклета. Алуминиевата рама обхваща предната вилка, като позволява двигателят да бъде изнесен напред. Двигателят има четири режима на работа: TOUR, SPORT, ECON и RAIN. Вие избирате контролирате системата за сцеплението на задната гума (HSTC), работата на амортисьорите и двойната комбинирана спирачна система (D-CBS), старт/стоп системата, както и системата, подпомагаща потеглянето при наклон (HSA).

Механичната трансмисия вече е 6-степенна, новост е Dual Clutch Transmission (DCT), а превключването  на скоростите и промяната на оборотите се настройват според темперамента и изискванията на водача. Разбира се, има и задна предавка.Удоволствието от карането е още по-голямо: стилните и аеродинамични спойлери, с променени въздушни отвори за постигане на по-висока стабилност, с електрически регулируемо стъкло, а благодарение на изключително удобните седалки може да пътувате и до най-отдалечените дестинации. Нови са и smart key системата, както и поддръжката на Apple CarPlay и Bluetooth. От 48 699 лв. започват цените за най-популярния круизър на планетата.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ