Honda Super Cub: най-продаваното превозно средство в света


17
юли
2018

Чудите се дали Toyota Corolla или VW Golf е най-продаваното превозно средство в света? Далеч сте от истината – господарят на индивидуалната мобилност, произведен над 100 милиона път, се казва Honda Cub. На изложението за мотоциклети EICMA 2017 Honda представи прототип на нова генерация Super Cub, задвижван от 125-кубиков двигател с 9,7 к.с., и притежаващ огромен набор от качества, благодарение на които ще се хареса на клиентите в Азия. А към тях спадат икономичност, ниска цена, както и евтина поддръжка.

Официалната премиера на първия Super Cub C100 е през далечната 1958 г., когато е и 10-годишният юбилей на Honda. Създаден е от Соичиро Хонда и от дългогодишния му партньор Такео Фуджисава, за да доставя удоволствие от придвижването и да бъде полезен на хората.

Почти 60 години по-късно – през 2017, беше произведен 100 000 000 брой на Super Cub, с което мотоциклетът става най-популярното моторно превозно в света, създадено до момента. Благодарение на изчистените линии, класическия дизайн, високите технологии и безкомпромисното качество Super Cub  се превръща в истинска градска легенда и символ на стилната мобилност.

Последният предлаган модел, Super Cub C110, се използва навсякъде в Япония, и е изключително популярен не само сред корпоративните клиенти като японските пощенски служби, но и ценен като оптимално решение за тежкия градски трафик.

Super Cub е еднакво харесван и търсен както от младите, така и от по-възрастните градски ездачи: благодарение на ретро дизайна, лесното управление и високата надеждност  фенове са запленени от модела. И за това Honda  възражда Super Cub C125, като впечатляваща еволюция на легендарния скутер, продължаващ и развиващ славните шестдесетгодишни традиции. Моделът се продава в над 160 държави и е толкова разпознаваем, че триизмерното му изображение е запазено като търговска марка.

Но не само дизайнът е впечатляващ! Новият по-мощен двигател, центробежният съединител и подобреното окачване превръщат всяко пътуване в истинско удоволствие.

Стоманената рама е оптимизиране, по-добре балансирана и с увеличена здравина. Увеличеният ход на предното и задното окачване, 17-цоловите алуминиеви джанти, ярките LED светлини, Smart ключът и други екстри осигуряват ежедневния комфорт. Предлага се в два цвята – син (Pearl Niltava Blue) и червен (Pearl Nebula Red).

Ключовата дума, определяща най-добре новия Super Cub 125, е универсален. Насочен е към широк профил на потенциалните клиенти и удовлетворява и най-претенциозните изисквания. S-образният силует освен че грабва погледа, осигурява и лесното качване и слизане.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >