Honda Civic RS е бейби-Type за Япония

1701
2024

Honda представи Civic RS – спортна версия на компактния си модел, позиционирана под Type R. За съжаление шансовете да стигне до Европа са малки.

Ако смятате Honda Civic Type R за твърде див, а обикновения Civic за прекалено благ, сега Honda има решение за вас – поне в Япония. Там на изложението Tokyo Auto Salon 2024 бе представен Civic RS. спортният компактен автомобил вероятно ще се продава само в родината си – въпреки това си струва да хвърлим поглед на спортния Civic.

Civic RS изцяло в черно

В Токио Honda показа прототип, който изглежда доста близо до серийно производство. Още на пръв поглед автомобилът изглежда значително по-сърдит от обикновения Civic. С изключение на червените RS-лога по него няма други цветни акценти. Дори стъклата на прототипа са тонирани.

Промените в сравнение със стандартния Civic наподобяват модификациите, познати на феновете от Civic Si (предлага се само в Щатите). Спортна предна броня с голям вентилационен отвор, затворен от решетка тип пчелна пита и приличащи на амбразури странични вентилационни отвори.

Засега Honda не пуска снимки от вътрешното пространство. Тук RS би могъл да получи волана с алкантара на Type R и педалите от неръждаема стомана на спортния Civic. Естествено компактният модел ще бъде оборудван и със спортни седалки.

Ръчните скорости са задължителни

Почти няма информация за техническите данни, Honda споменава единствено 6-степенна механична скоростна кутия за Civic RS. Ако по отношение на задвижването се ориентираме по американския Civic Si, Civic RS може да се появи не с хибридно задвижване, а с класически 1,5-литров турбобензинов агрегат и мощност от порядъка на 200 к.с.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин