Honda Civic лимузина за Европа

Civic е най-важният модел на Honda за Европа. Десетото поколение е изцяло нова разработка. В Европа вече ще се предлага и лимузината

2909
2016

Десетото поколение на Honda Civic е с изцяло преработена концепция. Каросерията, задвижването и окачването – всичко е ново. Освен това новият Civic ще се продава в Европа и като лимузина

Само един двигател за лимузината на Civic

Също като Civic с 5 врати и лимузината е по-дълга, по-широка и по-ниска от предишното поколение. Дължината на десетото поколение е внушителните 4,63 метра, а вместимостта на багажника достига до 519 литра. В същото време теглото е понижено до около 1 300 килограма. По отношение на оборудването и асистиращите системи между лимузината и модела с 5 врати няма разлики – но при двигателите има. Защото Civic лимузина ще се предлага само с върховия двигател със 182 к.с. 1,5-литровият 4-цилиндров мотор се предлага с 6-степенна механична скоростна кутия или с безстепенна CVT трансмисия.

Два двигателя за Civic с 5 врати

Honda Civic с 5 врати обаче ще се предлага с два новоразработени VTEC двигателя. Освен четирицилиндровия турбомотор със 182 к.с. от лимузината клиентите могат да изберат и 1-литров трицилиндров двигател, който развива 129 к.с. и 200 Нм максимален въртящ момент благодарение на турбокомпресора. По избор двата двигателя се предлагат с 6-степенна механична скоростна кутия или с познатата CVT трансмисия. И в двата случая въртящия момент при безстепенната трансмисия е намален с 20 Нм, така че малкият 3-цилиндров мотор развива 180 Нм, а 4-цилиндровия – 220 Нм. От Honda все още не са обявили динамичните характеристики на новите двигатели.

По-голям, но и по-лек

Визуално Civic отново ще изглежда по-спортен. Външно той леко напомня на легендарното пето поколение. Защото Номер 10 е не само по-дълъг (4,50 м), но и по-широк (1,80 м) и по-нисък (1,42 м) от предшественика си. Въпреки увеличените размери теглото е понижено с 16 кг спрямо предшественика. Центърът на тежестта също е снижен, което подобрява динамиката на управлението.

Без компромиси при сигурността

Увеличените размери подобряват и предлагането на място в интериора и позицията на седене. Темата за сигурността също е особено важна при новия Civic. Така например компактният модел серийно се оборудва с множество асистиращи системи – например предупреждение при опасност от сблъсък вкл. спирачен асистент, активен асистент за поддържане на лентата, асистент за паркиране и много други. Добро впечатление прави фактът, че Honda не допуска разлики по отношение на сигурността при различните нива на оборудване. Като се изключи базовата версия, всички Civic от десето поколение се оборудват серийно с еднакви системи за сигурност.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин