Honda CBR600RR се завръща в Европа

1011
2023

Многообичаният и CBR600RR се завръща след шестгодишно отсъствие от европейската гама на Honda. Той съживява суперспортната категория в средния клас.

С авангардна електроника и аеродинамика, вдъхновени от MotoGP, новият CBR600RR е четирицилиндров звяр. Двигателят е значително модернизиран спрямо този от предишното поколение на модела. Така той осигурява максимална мощност от 89 кВт при 14 250 об./мин и 63 Нм въртящ момент при 11 500 об/мин.

Шасито е с алуминиева рамка с двоен лонжерон с алуминиево люлеещо се рамо, 41-милиметрови предни вилки Showa Big Piston USD, заден амортисьор Unit Pro-Link Showa и обтекатели с крилца, получени от MotoGP.

Новият електронен пакет на CBR600RR е с 6-осен инерционен измервателен уред (IMU), какъвто има и в CBR1000RR-R Fireblade. Той включва управление на газта чрез проводник, 5 режима на каране, ABS при завиване, 9-степенна система Honda Selectable Torque Control (HSTC), контрол на повдигането на предното колело, управление на повдигането на задното и сигнали за аварийно спиране.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин