Honda Africa Twin стана „Мотоциклет на годината“ за 2016 в класацията на Auto Trader


10
авг.
2016

Honda Africa Twin спечели наградата „Мотоциклет на годината“ в конкурса на Auto Trader – най-големия дигитален автомобилен пазар във Великобритания. Експертите на Auto Trader Bikes са карали стотици километри тестове на всички нови модели, продавани в Обединеното кралство, като ги класират в 12 категории, за да открият най-добрия мотоциклет на 2016 г.

Ник Камполучи – шеф на мотоциклетите в Honda, беше във възторг от получаването на наградата: „Всичко специално, което изтъкнаха за Africa Twin специалистите съдии от  „Auto Trader Bike of the Year“, съвпада точно с това, което екипът от проектанти, дизайнери и конструктори на мотоциклета е искал да постигне. За Honda, за да възкреси името на легендарния Africa Twin, бе важно той да бъде еднакво добър за пътя и за офроуд. Машина за истинско всестранно приключение, новият Africa Twin надмина всички очаквания, и ако се вгледате в цената, то няма да се изненадате, че е на върха по продажби във Великобритания.“

Съдиите от Auto Trader бяха единодушни в решението си Honda Africa Twin да оглави класирането заради пътното си поведение, както на асфалт, така и на офроуд. Комбинацията от добри двигател и скоростна кутия, отлична ергономичност и цена превръща мотоциклета в достоен победител. Прегледът на нови модели в дузина категории – от машини за опитни професионалисти до мотори за начинаещи, прави наградите Auto Trader Best Bike най-престижния ежегоден преглед на най-добрите мотоциклети, които са на разположение на британските байкъри. Освен това,  победителят се определя от някои от най-уважаваните експерти в Обединеното кралство.

Вдъхновен от победителя в рали „Дакар“ – NXR750, първият XRV 650 Africa Twin бе създаден през 1988 г., а след това бе заместен от XRV 750 през 1990 г. Паузата за новия модел бе доста дълга, но появата на новата интерпретация доказа, че чакането си струва и Honda има възможност да направи един изключителен адвенчър мотоциклет.

Още по темата

Card image cap
Всесезонната Nokian Weatherproof отличник на тестове във Франция

19
февр.
2016

Финландската гума показа много добра ефективност и висока сигурност при изпитанията

Card image cap
50 години боксер на Subaru

10
май
2016

Моторът е получил името си, защото движението на буталата му напомня за движението на ръцете на боксьор

Card image cap
Jaguar – The Art of Performance Tour

14
юни
2016

Турнето на Jaguar - The Art of Performance Tour - се проведе в три града в България

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: