Honda Accord ще дебютира с повече техника и хибриден ъпдейт

1411
2022

11-тото поколение на седана ще бъде с елементи на дизайна на Civic

Honda Accord вече не се продава в Европа, но затова пък в Северна Америка сега ще се появи поколение номер 11. И то идва с доста атрактивен дизайн, повече техника и по-добро хибридно задвижване.

Нека първо поговорим за задвижването: за 2023 опционалният 2,0-литров турбодвигател с 256 к.с. вече няма да се предлага. Освен това мощността на Accord Hybrid ще бъде редуцирана на 207 к.с. (предходният модел бе с 215 к.с.). Както и преди системата разполага с 2,0-литров 4-цилиндров агрегат и електрическа система с два електромотора, но тук става дума за хибридно задвижване от четвърто поколение с нов двигател и нови електромотори. Макар, че мощността е леко редуцирана, максималният въртящ момент е увеличен от 315 на 335 Нм.

Honda твърди, че Accord Hybrid ще предлага по-голямо удоволствие от шофирането с това задвижване. Производителят смята, че половината от клиентите на новия Accord ще се насочат към хибрида. Което значи, че другата половина ще изберат доказания 1,5-литров турбодвигател със 194 к.с. Той е комбиниран с CVT-трансмисия и предно задвижване. Новият модел има променено и подсилено окачване на предната ос.

Иначе доста неща от Civic са прехвърлени в големия модел. Тесни фарове и по-малка радиаторна решетка доминират в предницата, докато линиите назад са доста изчистени. Новият Accord е по-дълъг с  2,8 сантиметра и е по-широк с половин сантиметър и е качен на 17-цолови стандартни джанти. 19-цоловите джанти се предлагат опционално за по-високите нива на оборудване.

Във вътрешното пространство личат други елементи на Civic. Преди всичко под формата на мотива на металната решетка на арматурното табло. В по-високите нива на оборудване има 12,3-инчов тъчскрийн в средата – най-големият, предлаган досега от Honda. Серийното оборудване включва Honda Sensing – асистиращи системи и системи за сигурност.

Що се отнася до техниката, Accord ще е в състояние да извършва ъпдейти Over the Air за почти всичките си компютърни системи. Нова за Accord Touring е интегрираната функция на Google, включваща редица приложения на Google, които могат да бъдат управлявани чрез гласови команди с помощта на Google асистента.

За пускането си на пазара Accord ще се предлага в шест нива на оборудване . LX е базовото ниво, EX е единственото друго ниво без хибридно задвижване. Sport, EX-L, Sport-L и Touring са хибридните версии. Цените ще станат ясни малко преди пазарния старт на новия Accord. Автомобилът няма да се предлага в Европа.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин