Honda ще пусне Integra с Китай като спортен Civic


7
окт.
2021

Honda ще върне в Китай легендарния модел Integra – на базата на новия Civic, но с по-спортен дизайн. AUTO BILD ще ви даде информация!

Когато почитателите на Honda чуят думата Integra, това най-често е свързано със страсти и копнежи. Дължи се най-вече на произвежданото от 1993 до 2001 трето поколение на модела –за първи път то се предлага като горещата версия Type R с високооборотен 4-цилиндров мото и ръчни скорости. От 1998 г. Honda продава спортния автомобил със 190 к.с. от VTEC-агрегат и в Германия. През 2001 г. „му е дръпнат шалтера”, като наследник така и не се появява. Скоро обаче нещата ще се променят: след близо 20 години Integra се завръща – при това два пъти. В Щатите благородната марка на Honda Acura ще възроди Integra, а сега моделът бе представен със собствен дизайн за Китай.

Новата Honda Integra е спортен вариант на новия седан вариант на Civic. Динамичната външност е постигната чрез още по-тесните фарове със сърдит подпис и по-голямата радиаторна решетка. Различна броня с по-спортни вентилационни отвори придава завършек на всичко това.

В задницата малки детайли постигат голямо въздействие: капакът на багажникът е украсен с черен декоративен елемент, а задните светлини се простират по-навътре в сравнение с тези на обикновения Civic. Разбира се има и различна броня с дифузьор, а от двете му страни са разположени рефлектори. Спортните джанти са задължителни, като при Integra те са с размер от 18 цола.

Honda не са публикували снимки на интериора, но се очаква той да е същият като в Civic. Няма официална информация и относно двигателите. На една от снимките обаче се вижда обозначението: „240 Turbo“. Това означава 1,5-литровият двигател с 240 к.с. от Civic, където мощността му е 182 к.с. 

Дали Integra ще се предлага само с този двигател или и с други моторизации на своя по-обикновен „брат”, все още не е известно. От Honda възнамеряват скоро да пуснат автомобила в продажба – пазарният старт е планиран за 2021 г. Не е много вероятно, моделът да се предлага в Европа.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин