/ Honda-та, вдъхновена от Мишел Вайан

Honda-та, вдъхновена от Мишел Вайан

Honda Art Car Jean Graton ще направи състезателен дебют на Зандвоорт

Honda Art Car Jean Graton ще направи състезателен дебют на Зандвоорт този уикенд. TCR версията на Civic Type R ще стартира на историческата холандска писта като автомобил на фондацията Jean Graton, но ще бъде от отбора на Boutsen Ginion Racing.

Жан-Луи Доже – директор по развитието на фондацията Jean Graton, ще си партнира със заводския пилот на Honda в WTCC Тиаго Монтейро. Португалецът  има две победи в сериите на пистата Спа Франкоршамп в Белгия. Като уважение към Жан Гратон – създателя на най-популярния герой от комиксите за моторспорта, Мишел Вайан, колата ще има № 13. Този номер не се дава на автомобилни състезания, освен ако не бъде пожелан, но той е синоним на измисления състезател от комиксите в последните пет десетилетия. Вдъхновението за Honda Art Car Jean Graton дойде от серията с Мишел Вайан „A Fond!“, където с неговия болид от Формула 1 преследва Ferrari в тунела на Монако.

Колата в WTCC спецификация бе представена на Фестивала на скоростта в Гудууд, като част от конкурса за рисунки на WTCC автомобили миналия месец. Грандиозният проект се оказа изключително популярен за феновете, които гласуваха за него като любим дизайн на конкурса. Надпреварата в Зандвоорт ще бъде първата възможност на феновете да видят дизайна в динамични условия в три състезания, проведени през два дни.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин