Honda с още по-силни продажби от лятото насам


21
окт.
2016

Силен ръст в автомобилните продажби е отчела Honda Europe през лятото съгласно данните на Европейската организация на автомобилните производители ACEA. Тази тенденция е продължение на отличните резултати на марката през цялата година.

127 655 реализирани единици отчете Honda до края на септември, равносилни на увеличение от 27,5% спрямо същия период от предходната година. Тези резултати бяха постигнати благодарение на новото поколение на кросоувъра HR-V, от който са регистрирани 28 213 бройки. Моделът Jazz от клас „супермини“ също допринесе за положителните резултати с увеличение на продажбите от 24,4% спрямо същия период от 2015 г. Най-търсен е компактният автомобил на италианския пазар, където е отчетен впечатляващ ръст от 146,4%. Увеличение на продажбите има и в гамата на Civic – 4,9%, като то е подсилено от въвеждането на Type R.

Honda жъне успехи на петте основни европейски пазара – Великобритания, Германия, Италия и Испания. На 118,3%  възлиза увеличението на продажбите в Италия, като страната е третият по величина европейски пазар на Honda. Над 30% спрямо 2015 г. е ръстът на марката ни в Австрия, Белгия, Чехия, Дания, Финландия, Унгария, Холандия, Полша, Португалия, Словакия и Швейцария.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин