Honda се развива в областта на изкуствения интелект

2802
2017

Днес Honda R&D Co., Ltd., развойно-дизайнерското подразделение на Honda Motor Co., Ltd., обяви, че ще открие ново операционно звено, наречено “R&D Center X”. То ще отговаря конкретно за все по-значимите за Honda области като роботиката, мобилни и енергийни системи и др. Официалното установяване на R&D Center X ще се случи през април тази година.

Още от самото си основаване Honda се стреми да подобрява мобилността и всекидневието на човечеството чрез пълна гама от продукти като мотоциклети, автомобили, плавателни съдове, самолети и градинска техника.

Опитът на компанията в областта на изкуствения интелект я подтикна да разшири дейността си на това поприще, отвъд границите на традиционния бизнес. Така Honda ще продължи да създава продукти и ноухау, които значително ще подобрят човешкия живот.

Новосъздаденото подразеделение ще се фокусира върху автономните машини без оператор и мобилни системи, които ще бъдат обединени като звено „роботика“. Концепцията за нея логично включва и енергийното управление, така необходимо за захранването на роботите и мобилните системи. R&D Center X ще проучва и технологии в областта на изкуствения интелект и неговото взаимодействие с човешкия фактор. Способността му за съвместна работа с хората се състои от три основни фази – 1) да разбира и да реагира на човешките емоции, 2) да помага на хората и да израства заедно с тях, 3) да разширява потенциала им, който все пак ще продължава да играе водеща роля.

Honda ще създаде съвкупност от различни системи и продукти с изкуствен интелект, който работи съвместно с човешкия. От тази гледна точка марката ще започне стратегическо сътрудничество с външни партньори. Водеща роля за новото развойно звено ще има откритата миналата година в Токио лаборатория по иновациите на Honda – HIL-TK. Тя работи не само за „изкуствения интелект, допълван от човешкия“, и за „дигиталните технологии, които правят автомобилите още по-умни“, но и в други вълнуващи области, като автоматизираното управление и свързаните технологии.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин