Honda представи електрически мотопед с батерия, която се вади и зарежда у дома

0911
2022

На изложението EICMA в Милано Honda представи първото си електрическо двуколесно МПС за Европа, наречено EM1 e:. Това е стартовата голяма крачка на марката към постигане на пълна въглеродна неутралност за пълната ѝ гама мотоциклети през 2040 г.

„EM“ означава електрически мотопед. Моделът е насочен директно към младите хора, търсещи лесен и забавен градски транспорт. Той е компактен, с плосък под и изгладени линии, подчертаващи неговата уникална идентичност в гамата на Honda. Очаква се тази машина да излезе на пазара през лятото на 2023 г. EM1 e: е първото двуколесно МПС на Honda EV за клиенти в Европа и първият модел, който ще бъде представен след обявяването на плановете на Honda да представи 10 или повече модела електрически мотоциклети в световен мащаб до 2025 г.

Перфектен е за кратки преходи из града, за да направи пътуванията до работата или колежа ефективни, тихи и без локални вредни емисии. EM1 e: е захранван от Honda Mobile Power Pack e:, създаден с фокус върху издръжливостта, надеждността и качеството. Едно зареждане ще осигури пробег над 40 км, а Mobile Power Pack (MPP) е проектиран да издържа на различни температури, нива на влажност, удари и вибрации. Както подсказва името му, MPP е със сменяема батерия, която може лесно да бъде свалена от EM1 e: за удобно зареждане у дома.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин