Honda показа първа снимка на серийната версия на Civic

1604
2021

Първата снимка на серийния Civic ни показва: Honda ще се ориентира към прототипа при единадесетото поколение на модела. AUTO BILD ще ви даде информация!

В края на 2020 г. японците от Honda показаха прототипа на новия Civic, а сега се появи и първата снимка на серийния модел. Още снимки и подробна информация очакваме в края на април 2021 г.

Минимални промени в сравнение с прототипа

Първата снимка е на седана – серийната версия почти не се различава от прототипа. Само притежаващите черни рамки фарове за мъгла до страничните вентилационни отвори са нови, В сравнение с предшественика, фаровете с нов светлинен подпис са позиционирани малко по-надолу, като обхващат една по-тясна решетка.

Въпреки това автомобилът излъчва спортни амбиции. Причината е бронята с огромния си въздухозаборник. За по-добра видимост Honda са изместили предните колони назад – по-назад са преместени и страничните огледала, които вече не са разположени в края на предната колона.

Дизайн с изчистени линии

Изгледът отзад също показва, че автомобилът е близко до прототипа на Civic. Най-впечатляващата промяна са новите задни светлини. Те са класически оформени. Задната броня на прототипа е черна, а като цяло дизайнът е станал по-сериозен.

Дигитален кокпит за Civic

Honda все още не са показали вътрешното пространство, но се предполага, че то ще бъде доста праволинейно. Освен това японците обявиха, че новият Civic ще получи изцяло дигитален кокпит.

Моделът с пет врати ще бъде показан още през 2021 г.

В новото си поколение компактният автомобил ще получи нови системи за сигуност, както и асистиращи системи и допълнителни въздушни възглавници. Засега от Honda не дават подробна информация. Същото се отнася и за двигателите. След седана на Civic, Honda възнамеряват да представят и хечбека още през тази година. А по-късно ще се появи и спортната версия Civic Si, а накрая и радикално спортният Civic Type R.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин